Primarul oraşului prahovean Buşteni, Mircea Corbu, a fost reclamat la Poliţie de către o subalternă, directoare a unei societăţi care aparţine Consiliului Local, femeia susţinând că a fost agresată de către edil. Poliţia Prahova a deschis un dosar penal care vizează infracţiuni de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă. Primarul spune că totul este, de fapt, un război politic, neagă acuzaţiile şi susţine că, la rândul său, a depus plângere împotriva angajatei care l-a reclamat şi pe care chiar el a adus-o în funcţia pe care o deţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni au fost sesizaţi, la data de 16 octombrie 2024, în jurul orei 17.00, în mod direct, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic, de către un bărbat, în oraşul Buşteni.  Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în cursul zilei de 16 octombrie a.c., între femeia de 36 de ani, din Buşteni, administratoare a unei societăţi comerciale şi bărbatul de 58 de ani, tot din acelaşi oraş, care îndeplineşte o funcţie de autoritate publică, ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma unei neînţelegeri.  Ulterior, conflictul a degenerat, iar bărbatul ar fi lovit-o pe femeie în zona capului şi ar fi dat-o afară din biroul în care a avut loc conflictul”, informează, joi, Poliţia judeţeană Prahova.

Sursa citată menţionează că, în urma altercaţiei, femeia nu a suferit răni care să necesite a fi transportată la medic.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Poliţiştii i-au adus la cunoştinţă femeii că are dreptul de a solicita ordinul de protecţie, însă aceasta nu a solicitat emiterea unui ordin provizoriu de protecţie.

”Totodată, i-a fost pus la dispoziţie formularul de cerere privind emiterea unui ordin de protecţie de către instanţa de judecată.  În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe şi purtare abuzivă”, precizează sursa citată.

Scandalul în urma căruia s-a ajuns la plângere penală a avut loc între primarul oraşului Buşteni, Mircea Corbu, şi directoarea societăţii Caraiman Comserv, societate comercială care aparţine Consiliului Local Buşteni şi care se ocupă cu întreţinerea spaţiilor publice din oraş, inclusiv a domeniului schiabil al staţiunii.

Contactat telefonic, primarul Mircea Corbu neagă că ar fi fost violent cu femeia care l-a reclamat, susţinând că tot ce i se întâmplă are conotaţii politice.

Edilul a povestit că femeii i s-a solicitat să părăsească biroul pentru că sediul societăţii trebuie schimbat, fiind mutat la 80 de metri distanţă, pentru implementarea unui proiect care prevede montarea de camere de supraveghere

”Poliţia comunitară era de faţă, au fost martori, au fost muncitori acolo. Am spus să părăsească incinta respectivă pentru că muncitorii stăteau cu şase monitoare de un metru douăzeci să le monteze. Oamenii stăteau la uş şi nu voia să elibereze camera să monteze acea aparatură. Ba din contră, am zis că doamna, care îmi e ca un copil, îmi dă şi vreuna”, spune edilul.

El spune că femeia a refuzat să respecte o hotărâre a Consiliului Local.

Mircea Corbu a precizat că a fost prieten cu tatăl femeii care acum l-a reclamat, spunând că el a adus-o în instituţie.

”Doamna respectivă mi-a mai făcut un dosar penal anul trecut. (...) I-am făcut plângere penală la Poliţie, pentru abuz în serviciu. Presiuni din astea, am mai avut. E totul politic. Am avut multe realizări aici”, spune edilul Mircea Corbu.

Acesta avansează ideea unor răfuieli politice în contextul în care primarul ales al oraşului Buşteni, Emanoil Savin, care câştigase primăria pentru PSD învingându-l pe edilul în funcţie, care este liberal, a murit, iar funcţia va rămâne vacantă odată cu începerea noului mandat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.