Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa, a declarat duminică, despre situaţia inundaţiilor din zona de sud a litoralului, că peste 30 de utilaje se află în zonă şi cei de la ISU extrag apa din case, din subsoluri de hoteluri, spaţii comerciale. El a mai spus că 30 de paturi cu cazarmament au fost transportate în zona afectată de ploile din ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Constanţa a declarat la Digi24 că în zona de sud a litoralului precipitaţiile au fost precipitaţii abundente, care au depăşit 225 de litri/mp. ”Sunt peste 30 de utilaje în zonă, de la ISU, Pompieri, care extrag în momentul de faţă apa din case, din subsoluri de hoteluri, spaţii comerciale”, a spus prefectul.

El a precizat că, prin-o Hotărâre a Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă, au fost alocate 30 de paturi cu cazarmament care au fost transportate deja în zona afectată.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Despre problemele cu alimentarea cu energie electrică, prefectul a subliniat că încă de sâmbătă după-amiază erau unele punctuale, în jur de 150 şi au scăzut între timp.

”Nu există probleme majore în cee ace priveşte alimentarea cu energie electrică”, a completat Coşa.

Mai multe zone din judeţul Constanţa au fost afectate de ploile torenţiale din cursul nopţii de vineri şi sâmbătă.
 
Astfel, au fost inundate locuinţe, gospodării, parcări, unele plaje au fost distruse, iar maşinile au fost răsturnate. Cea mai afectată zona a fost cea din sudul litoralului. 
 
Unele localităţi din judeţul Constanţa s-au aflat sub cod roşu de ploi, iar cetăţenii au primit mai multe mesaje de Ro-Alert prin care erau avertizaţi despre producerea acestor fenomene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.