Pompierii români deplasaţi în misiune de pre-poziţionare în Grecia intervin deja pentru stingerea unui incendiu, la mai puţin de 24 de ore după ce au ajuns în zonă. Acţiunea lor are loc în localitatea Kropia, situată la periferia regiunii Attica de Est, dar mai multe zone din Grecia sunt vizate de risc foarte mare de incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Prima intervenţie a pompierilor români are loc, în aceste momente, în localitatea Kropia, situată la periferia regiunii Attica de Est. Având în vedere suprafaţa afectată de incendiu, precum şi faptul că în apropiere se află locuinţe, colegii noştri acţionează cu toate autospecialele de stingere alocate acestei misiuni: 3 maşini de stingere incendii de pădure, 1 maşină de stingere de mare capacitate (10.000 l apă), precum şi 1 cisternă de 30.000 l. Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă şi este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranţi, râuri, lacuri sau alte surse de apă)”, a transmis, joi, IGSU.

Instituţia precizează că pompierii români acţionează în sprijinul celor eleni, care au dislocat, în zona localităţii Kropia, inclusiv un elicopter folosit pentru stingerea incendiilor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Activarea şi operaţionalizarea modulului naţional specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare şi stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locaţiile stabilite de partenerii eleni. Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, format din 40 de pompieri şi 8 mijloace tehnice, a ajuns, ieri, în oraşul Nea Makri, aflat în apropiere de Atena”, a transmis IGSU.

Misiunea pompierilor români vizează sprijinirea omologilor greci în eforturile lor de a preveni şi gestiona incendiile de pădure, precum şi reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor astfel de evenimente.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.