Peste 4.000 de viori au ars într-un incendiu puternic ce a cuprins secţia din Topliţa a fabricii de instrumente muzicale din Reghin, fiind necesară intervenţia a 70 de pompieri militari şi civili, care au reuşit să lichideze flăcările după aproape şase ore. Incendiul, care fost cauzat de un scurtcircuit, a provocat pagube de un milion de lei.
Secţia din Topliţa a fabricii de instrumente din Reghin a fost cuprinsă de un incendiu, luni seară, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a trimis iniţial la faţa locului două echipaje locale, cu opt subofiţeri. Ulterior, au fost suplimentate forţele de intervenţie cu pompieri ai Detaşamentului Gheorgheni, Detaşamentului Reghin (judeţul Mureş), precum şi de la serviciile voluntare ale localităţilor Borsec, Subcetate, Sărmaş şi Lăzarea. În total, peste 70 de pompieri militari şi civili au intervenit cu 12 autospeciale de stingere, aceştia fiind coordonaţi de inspectorul şef al ISU Harghita, colonel Cimpoeşu Stelian.
”La sosirea pompierilor, ardea secţia de viori, în totalitate, pe o suprafaţă de circa 2.000 de metri pătraţi, cu pericol de propagare la acoperişul clădirii şi halele de depozitare a materiei prime (lemn de frasin)”, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de ISU Harghita.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pompierii au alimentat autospecialele de stingere cu apă direct din râul Mureş, cu ajutorul motopompelor transportabile, pentru a nu se pierde timp cu drumurile până la cei mai apropiaţi hidranţi.
”Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza materialelor lemnoase aflate în interior, a fumului dens generat de ardere, precum şi a temperaturii scăzute, fiind înregistrate -150 C”, mai arată comunicatul.
Incendiul a fost lichidat la miezul nopţii, după aproape şase ore de intervenţii, însă pagubele sunt estimate la un milion de lei.
Conform pompierilor, secţia de instrumente muzicale a ars în totalitate, iar aici erau depozitate peste 4.000 viori, care au fost distruse, alături de echipamente de lucru ale fabricii.
Acoperişul halei de producţie şi acoperişul secţiei de depozitare a materiei prime au fost distruse pe o suprafaţă de aproximativ 3.700 de metri pătraţi.
După cercetările efectuate, pompierii au ajuns la concluzia că incendiul a pornit de la un scurtcircuit produs de un motor electric.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.