Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au au făcut, în ultima săptămână, 114 percheziţii şi au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 7.600.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În perioada 16 – 22 iunie , sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au făcut 114 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 60 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice. 

În cauzele penale instrumentate, faţă de 135 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive faţă de 21 dintre acestea (5 persoane reţinute şi 15 sub control judiciar).

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală  de peste aproape 7.600.000 de lei, dintre care peste 760.000 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 381.000 de lei.

În plus, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 96.000 de ţigarete, 25 de kilograme de tutun şi 227 de litri de alcool.

De exemplu, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au făcut 11 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul deşeurilor reciclabile.

Percheziţiile au avut loc pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Giurgiu, într-un dosar cu prejudiciul estimat la 1,2 milioane de euro.

De asemenea, poliţiştii din Giurgiu au făcut 24 de percheziâii pe raza judeţelor Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale, unităţi şi instituţii sanitare.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor laptopuri, medii de stocare, carduri de sănătate, cititoare de carduri, medicamente, materiale medicale, pontaje, bani şi documente.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane fizice, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienţi, folosind documente false.

În cauză, sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, cauza aflându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.