Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, 32 de percheziţii în mai multe judeţe, într-un dosar de luare de mită, dare de mită, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, fals material în înscrisuri oficiale şi spălarea banilor. Unele descinderi au loc la instituţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În cursul zilei de 14 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 22 de percheziţii domiciliare (19 în judeţul Braşov, 2 în judeţul Sibiu şi una în judeţul Covasna) într-un dosar penal ce vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale şi spălarea banilor”, a transmis, marţi, IGPR.

Sursa citată a precizat că, în aceeaşi cauză, mai sunt puse în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară în alte judeţe şi în municipiul Bucureşti, de către poliţişti din cadrul unităţilor de poliţie corespunzătoare - structurile de investigare a criminalităţii economice, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi specialiştilor criminalişti: I.P.J. Dâmboviţa - 5 locaţii, I.P.J. Prahova - 2 locaţii, D.G.P.M.B. - Poliţia Sectorului 5, I.P.J. Argeş şi I.P.J. Ialomiţa - fiecare câte o locaţie.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”În urma punerii în executare a tuturor celor 32 de mandate de percheziţie domiciliară,  vizând sediile unor instituţii publice, punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice (funcţionari publici, administratori de S.C.-uri şi angajaţi ai acestora), se urmăreşte descoperirea şi ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidenţe extracontabile, sume de bani, etc.) ce urmează a fi administrate în probatoriu pe parcursul urmăririi penale, precum şi conducerea la sediul poliţiei, în baza unor mandate de aducere, a 20 de persoane, pentru audieri”, au mai transmis poliţiştii.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.