Poliţiştii şi procurorii au descoperit mai multe cărţi de identitate falsificate, aparatură, telefoane şi bani, în urma percheziţiilor la gruparea care a luat peste 200 de credite online. Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În urma celor 14 percheziţii domiciliare efectuate la data de 11 octombrie, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au fost descoperite şi ridicate 11 laptopuri, 36 de file de înscrisuri bancare, 191 de cartele SIM, 121 de plicuri de cartele SIM, 131 de suporturi de cartele SIM, 15 carduri bancare, 9 foi A4 de hârtie fotografică, ce conţin cărţi de identitate falsificate şi 8 decupaje cu fotografii ale cărţilor de identitate falsificate”, au transmis, joi, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate aun precizat că au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o folie de plastic, cu substanţă pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi substanţă psihoactivă, 27 de telefoane mobile, 5 stick-uri de memorie, o tabletă, un card de memorie, două unităţi centrale PC, două cărţi de identitate şi 5.850 de lei.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Au fost dispuse 10 sechestre asigurătorii pentru bunurile mobile şi imobile, dar şi pe conturile bancare, care aparţineau persoanelor implicate. Faţă de 3 bărbaţi a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, urmând ca, la data de 12 octombrie 2023, să fie prezentaţi magistraţilor, pentru dispunerea unor măsuri preventive”, au mai anunţat anchetatorii.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în mai multe judeţe, la persoane suspectate că au folosit 160 de cărţi de identitate false şi peste 70 de documente reale pentru a contracta credite online, provocând un prejudiciu de peste un milion de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.