Incendiul de la fabrica de condimente din Alba Iulia nu a fost stins, după mai bine de nouă ore de la izbucnirea flăcărilor, pompierii acţionând pentru lichidarea ultimelor focare. La intervenţie participă doar echipajele de pompieri din Alba, pentru că cele venite din alte judeţe s-au retras.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, pompierii nu au stins incendiul izbucnit sâmbătă dimineaţa la fabrica de condimente din Alba Iulia, intervenţia desfăşurându-se de mai bine de nouă ore. În prezent, mai sunt câteva focare la care echipele de intervenţie acţionează pentru stingerea lor. Echipele de pompieri trimise din judeţele Cluj, Sibiu şi Hunedoara s-au restras, intervenţia fiind asigurată de echipajele din Alba. După stingerea focului, autorităţile vor stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Conform Alba24, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Alba, Horaţiu Clepan, a afirmat că incendiul nu a degajat substanţe periculoase peste cotele normale. Echipe ale APM au efectuat măsurători în mai multe zone, cu ajutorul unui laborator mobil, pentru a stabili dacă s-a produs o poluare a aerului. Astfel, specialiştii au stabilit că, în urma incendiului a rezultat monoxid de carbon, amoniac, benzen şi metanol, dar nu în cantităţi care să pună în pericol sănătatea umană. “Singura depăşire a fost la cantitatea de metanol, dar e un lucru normal în astfel de situaţii”, a spus Horaţiu Clepan, citat de Alba24. 
 
Inspectorul şef al ISU Alba, Adrian Buia, a spus că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securităţii la incendiu, ultimul control fiind realizat în luna septembrie a anului trecut, fără a fi sesizate probleme. 
 
Este vorba despre fabrica Supremia, aparţinând Grupului Solina, cel mai mare producător de condimente din România.
 
Supremia Grup a fost o companie construită de la zero de către omul de afaceri Levente Bara, din Alba Iulia. În urmă cu un an şi jumătate acesta a vândut fabrica Grupului Solina. 
 
Supremia Grup era şi înainte de a fi cumpărat de Solina cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2.300 de clienţi, şi cu vânzări de 52,1 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.