Peste 3.700 de hectare de teren au fost afectate de arderile necontrolate, în ultimele trei zile, anunţă luni IGSU, precizând că în acelaşi interval s-au înregistrat peste 5.000 situaţii de urgenţă la care salvatorii au intervenit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
”În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică (06 – 08 septembrie 2024), la nivel naţional, s-au înregistrat peste 5.000 situaţii de urgenţă la care salvatorii au răspuns cu promptitudine.  Astfel, prin stingerea celor 746 incendii, înregistrate pe întreg teritoriu, pompierii au limitat propagarea flăcărilor la vecinătăţi, eliminând producerea altor situaţii care să pună în pericol vieţi şi bunuri. Din totalul acestora, 581 au reprezentat arderi necontrolate, suprafaţa de teren afectată fiind de peste 3.700 ha!”, informează IGSU.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
 
Instituţia reminteşte că în România, arderile de vegetaţie sunt interzise prin lege. Nerespectarea acestei interdicţii se sancţionează sever. Pentru persoanele fizice, amenzile variază între 7.500 şi 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 50.000 şi 100.000 de lei. Aceste măsuri au fost implementate pentru a descuraja practicile periculoase şi pentru a proteja atât mediul şi siguranţa publică.
 
Totodată, în acest weekend, s-au înregistrat 3.746 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora peste 3.700 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.
 
”Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noştri au gestionat 582 situaţii pentru deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, operaţiuni de descarcerare şi alte situaţii de urgenţă. De asemenea, în această perioadă, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor desfăşurate, 50 de persoane au fost salvate din situaţii critice”, precizează IGSU.
 
În ceea ce priveşte avertizarea populaţiei, în ultimele 72 de ore, au fost transmise 35 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, iar cele mai multe dintre acestea (29) au vizat prezenţa urşilor în judeţele Argeş, Buzău, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.