Bărbatul reţinut după ce a obligat doi băieţi să lucreze într-o hală de fabricare a produselor din beton din judeţul Hunedoara, unde cărau obiecte grele, a fost arestat preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, bărbatul reţinut în urma cercetărilor făcute de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara, pentru trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
În urma percheziţiilor domiciliare făcute în dosar, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă.
 
Joi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului.
 
”Din cercetări a reieşit că, pe parcursul lunilor martie şi aprilie 2024, un bărbat ar fi recrutat două persoane vătămate minore, de 12 şi respectiv 15 ani, în scopul exploatării prin muncă, la o hală de producţie având ca obiect fabricarea de produse din beton. Probele administrate au relevat că bărbatul în cauză, abuzând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate minore de 12 ani (cu care se afla în relaţie de rudenie), precum şi de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (un părinte decedat şi lipsa de ocrotire din partea celuilalt) ar fi obligat-o să presteze munci grele, neremunerate şi neadecvate vârstei, în hala menţionată anterior”, arată anchetatorii.
 
Aceleaşi activităţi ar fi fost desfăşurate în intervalul aprilie - mai 2024 şi de cealaltă persoană vătămată minoră, ca urmare a actelor de constrângere fizică şi psihică exercitate asupra sa de către bărbatul bănuit.
 
Audierile s-au desfăşurat la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.
 
Cei doi băieţi erau obligaţi să care panouri pentru garduri sau piese de pavaj, prea grele pentru ei. Li se promiteau câte 150 de lei pe zi, apă şi mâncare, dar de obicei nu primeau nimic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.