Autorităţile judiciare din România, în colaborare cu cele din Ungaria au descoperit, în judeţul Mureş, un depozit în care erau contrafăcuţi şi puşi în vânzare detergenţi, sub denumirile unor branduri premium. Materiile folosite pentru producerea acestora proveneau din Ungaria.
Ancheta în acest caz a demarat în octombrie anul trecut, scopul fiind documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unor persoane care achiziţionau din Ungaria, zona Budapesta, produse contrafăcute, în special detergenţi din diferite mărci premium, care erau introduse în România şi vândute către diferiţi cumpărători de pe raza mai multor judeţe.
Investigaţia a fost derulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia din partea autorităţilor judiciare române şi de Biroul Procurorului General al Ungariei.
Săptămâna aceasta, autorităţile judiciare din cele două state au făcut zeci de percheziţii în acest dosar. În România a fost găsit un depozit clandestin care funcţiona în judeţul Mureş.
„La data de 20.02.2024 au fost efectuate, concomitent, atât în România, cât şi în Ungaria, un număr total de 41 de percheziţii domiciliare. În ceea ce priveşte acţiunile realizate în România, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a fost descoperit pe raza jud. Mureş un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate”, se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de Ministerul Public.
Procurorii români au descoperit o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, precum şi 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut şi 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri.
„Valoarea de piaţă a bunurilor mai sus menţionate este de aproximativ 856.000 lei. De asemenea, cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate suma de 51.525 lei şi respectiv 1.000 euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute”, se arată în documentul citat.
Procurorii români au deschis dosar penal pe numele unui suspect pentru comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.