Peste 30 de persoane sunt cercetate de poliţişti pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care delapidare, contrabandă cu ţigări şi produse petroliere. Valoarea bunurilor confiscate în urma percheziţiilor este de aproape 500 de mii de lei.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R., au făcut 35 de percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Bacău şi Prahova. Percheziţiile au vizate locuinţele unor persoane bănuite de furturi de ambarcaţiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum şi contrabandă cu ţigări şi produse petroliere.
La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de poliţie transporturi din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, de la inspectoratele de poliţie judeţene Tulcea şi Galaţi, jandarmi, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române.
De asemenea, au fost efectuate controale la bordul a 6 nave sub pavilion românesc pentru verificarea gestionării şi consumului de carburanţi achiziţionaţi în regim suspensiv.
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate o arbaletă cu două săgeţi, aproximativ 1.500 de litri de produs petrolier, opt unelte de pescuit monofilament cu ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, în lungime totală de aproximativ 800 de metri, o bonină de plasă de pescuit din fir nylon, în lungime de 200 de metri, trei unelte de pescuit din fir textil tip ohan, în lungime totală de 250 de metri şi trei prostovoale noi, interzise la deţinere.
De asemenea, au fost ridicate aproximativ 1.000 kilograme de cărbune tip cocs, ambalat în 20 de saci de rafie a câte 50 kilograme fiecare, 1.360 de ţigarete de contrabandă, 57 de telefoane mobile, 13 cartele pre-pay, 13.700 de euro şi 297.700 de lei.
Totodată, au fost depistate la percheziţii un certificat de calificare profesională în specializarea sudor, despre care există indicii că este falsificat, aproximativ 9.800 kilograme de porumb fără documente legale de provenienţă şi care au fost lasată în custodie până la finalizarea cercetărilor, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie.
Totalul valorii bunurilor ridicate in vederea confiscării este de 445.430 de lei.
În acest dosar, 31 de persoane au fost reţinute de poliţişti pentru delapidare şi complicitate la delapidare, instanţa hotărând ulterior ca acestea să fie cercetate sub control judiciar.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.