Bărbatul care a provocat accidentul rutier pe drumul dintre Agigea şi Techirghiol, care a fost soldat cu moartea a două femei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au anunţat, joi, procurorii. Ei au precizat că şoferul avea o alcoolemie în sânge de 2,51 g/l. De asemenea, bărbatul respectiv a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de violenţă în familie, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au anunţat, joi, că un bărbat este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive.

“În cauză s-a reţinut că la data de 16.10.2024, ora 00:22, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul R.C. a condus un autoturism pe DN 38, dinspre oraşul Techirghiol către localitatea Agigea, iar când a ajuns la km. 1 + 200 metri, din cauza neatenţiei în conducere şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a acroşat cu partea frontală a autovehiculului partea din spate a unui alt autoturism condus pe acelaşi sens de mers de către victima M.M., ce redusese viteza de deplasare, întrucât din sens opus se deplasa un autovehicul ce efectua un transport agabaritic”, au transmis procurorii.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ei au adăugat că, în urma impactului, maşina condusă de bărbat a ieşit de pe drum, iar cel condus de femeie s-a răsucit şi a intrat pe sensul opus, unde a fost lovit de capul tractor care efectua transportul agabaritic.

În urma accidentului rutier, conducătoarea auto şi o pasageră din acelaşi autoturism au decedat.

”După producerea evenimentului, inculpatul R.C. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior inculpatului i-au fost prelevate două probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, la orele 01:55 şi 02:55, rezultatele fiind de 2,51 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,19 g/l alcool pur în sânge”, au mai afirmat procurorii.

Anchetatorii au menţionat că bărbatul respectiv a fost trimis în judecată, joi, pentru comiterea la datele de 30 iulie şi 1 august a infracţiunilor de violenţă în familie, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu.

Şoferul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.