Meteorologii au emis, miercuri, mai multe avertizări nowcasting de vânt puternic, valabile pentru 11 judeţe, şi care vizează mai mult zonele de munte unde rafalele de vânbt vor depăşi 110 kilomatri la oră. În zonele joase, vântul va sufla cu 60 – 70 de kilometri la oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit meteorologilor, până la ora 14.00, este cod galben de vânt în judeţele Sibiu, Braşov, Alba, Covasna şi Harghita.

De asemenea, este cod galben, până la ora 15.00, în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În zonele de munte, rafalele de vânt pot ajunge la 90 – 110 kilometri la oră, iar în zonele joase pot depăşi 60 – 70 de kilometri la oră.

De altfel, meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o informare de instabilitate atmosferică accentuată pentru întreaga ţară,  îndeosebi în vestul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane.

Vor fi perioade cu averse care vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină, cantitatea de precipitaţii putând ajunge şi la 35 de litri pe metru pătrat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.