Hidrologii au emis, duminică, o avertizare cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din 13 judeţe ale ţării, fiind anunţate viituri rapide, creşteri de debite şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea este valabilă până luni la prânz, iar judeţele cele mai afectate vor fi Constanţa, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astfel, este cod galben de inudaţii pentru bazinele hidrografice Prahova, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bârlad, afluenţii mici ai Siretului, afluenţii Prutului râurile din Dobrogea, urmând să fie afectate în total 13 judeţe, unde sunt prognozate scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Avertizarea este valabilă de duminică de la prânz până la miezul nopţii pe râurile din bazinele Prahova (judeţul Prahova), Buzău (judeţele Braşov, Covasna, Buzău), Putna (judeţul Vrancea), Râmnicu Sărat (judeţele Vrancea, Buzău), Trotuş (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Bârlad (judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi), afluenţii mici ai Siretului (judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi) şi afluenţii Prutului (judeţele Vaslui şi Galaţi).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De asemenea, de duminică, ora 12.00, până luni, la ora 12.00, codul galben este valabil pentru râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea), mai ales pentru unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa.

Meteorologii au anunţat încă de vineri că vremea va fi capricioasă până luni la prânz, în cea mai mare parte a ţării, urmând să se înregistreze ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Potrivit meteorologilor, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru toate zonele de deal şi de munte din centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea şi nord-estul Munteniei, unde cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar izolat pot ajunge până la 70 de litri pe metru pătrat.


 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.