Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au fost prinşi de poliţiştii şi procurorii DIICOT Cluj cu peste 1.700 de comprimate de ecstasy şi 14 kilograme de substanţă psihoactivă, existând suspiciunea că intenţionau să vândă drogurile la festivalul Untold. Unul dintre ei este suspectat şi că a condus o motocicletă fără a avea permis şi că, fiind cercetat într-un alt dosar pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise, a oferit bani unui alt inculpat, pentru a obţine un buletin de analiză favorabil şi a nu fi trimis în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a 3 inculpaţi, cercetaţi pentru efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat şi cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.
 
”Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada iulie - 02.08.2024 doi dintre aceştia au procurat, transportat, manipulat şi deţinut în scopul comercializării cantităţile de 1.780 comprimate ecstasy (drog de mare risc) şi 14 kilograme substanţă psihoactivă 2-MMC, fiind descoperite în portbagajul autoturismului unuia dintre inculpaţi, ascunse în interiorul a două roţi de rezervă”, a informat, miercuri, DIICOT.
 
În timpul percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate o pungă conţinând mai multe fragmente solide de substanţă de culoare maro închis, plicuri având în interior substanţă cristalină, 9 cutii cu substanţe anabolizante, un cântar, un grinder, mai multe obiecte purtând urme de substanţă, o armă neletală şi mai multe cartuşe, sume de bani în lei şi euro, dispozitive de stocare a datelor, precum şi alte mijloace de probă.
 
”Cu privire la substanţele indisponibilizate subzistă suspiciunea rezonabilă că inculpaţii le-au achiziţionat pentru a le comercializa în contextul festivalului de muzică ce se va desfăşura în municipiul Cluj-Napoca în perioada 08-11.08.2024”, au transmis reprezentanţii DIICOT.
 
Totodată, din materialul probator administrat a reieşit faptul că, în luna aprilie, cei doi inculpaţi au manipulat şi vândut peste 500 de grame substanţă psihoactivă 2-MMC.
 
Potrivit sursei citate, unul dintre reţinuţi este suspectat că, în luna iunie, a condus o motocicletă pe drumurile publice din municipiul Cluj-Napoca fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei A din care face parte autovehiculul şi având dreptul de a conduce pentru categoria B suspendat. Tot cu privire la acest inculpat, actele de urmărire penală au relevat că, în cursul lunii februarie, fiind cercetat într-un dosar penal  pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor interzise, a remis unui coinculpat suma de 7.000 euro, în schimbul promisiunii ca, prin influenţa pe care cel din urmă a pretins că o are asupra medicilor legişti şi a procurorului de caz, să obţină un buletin de analiză din care să rezulte că nu a consumat substanţe psihoactive, restituirea permisului de conducere şi adoptarea unei soluţii de netrimitere în judecată.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, specialiştilor criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.