Circulaţia metroului între Piaţa Victoriei şi Pipera, oprită, marţi dimineaţă, a fost reluată, la ora transmiterii acestei ştiri, cu restricţii de viteză. Metrorex spune că a ars un izolator de la o şină, producând o degajare importantă de fum în apropierea staţiei Piaţa Victoriei 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Metrorex, iniţial a fost reluată circulaţia între Pipera şi Piaţa Victoriei 1 pe firul 1 şi a fost redeschisă staţia Piaţa Victoriei 2. Ulterior, a fost redeschis şi celălalt fir, metroul circulând cu restricţii de viteză.

Circulaţia metroului între Piaţa Victoriei şi Pipera a fost oprită, marţi, în jurul orei 9.50, după ce s-a anunţat că într-o garnitură care mergea spre Aviatorilor se simte miros de fum. Din tunelul de la Piaţa Victoriei ieşea fum, iar ISU a trimis la faţa locului şase autospeciale de stingere şi patru echipaje SMURD. Metroul a fost întors din drum, în staţia Piaţa Victoriei, călătorii au fost coborâţi din tren, iar garniturile de metrou au circulat doar până la Piaţa Romană.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Reprezentanţii Metrorex spun că incidentul a avut loc în tunelul de metrou dintre staţiile Piaţa Victoriei 1 şi Aviatorilor, după ce s-a produs o defecţiune la un izolator de la şina a treia. Izolatorul a ars, producând o degajare importantă de fum, la 150 de metri de staţia Piaţa Victoriei 1.

"Au fost imediat luate măsuri de scoatere de sub tensiune în zonă. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din staţie. S-au luat măsuri de închidere imediată a staţiilor Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2", afirmă reprezentanţii Metrorex.

Potrivit acestora, până la rezolvarea problemei trenurile au circulat "în sistem pendulă" între staţiile Aviatorilor şi Pipera, iar între staţiile Berceni şi Piaţa Romană s-a circulat pe ambele fire. Pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu au oprit în staţia de metrou Piaţa Victoriei 2.

"Echipele de pompieri salvatori de la Metrorex, împreună cu echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, au intervenit imediat. Nu au existat călători afectaţi de fum", adaugă reprezentanţii Metrorex.

În ultima perioadă, la metrou au avut loc mai multe incidente, inclusiv incendii, la staţia Piaţa Romană şi pe magistrala spre Dristor 2.

Ultimul incident a avut loc în urmă cu o săptămână, când circulaţia trenurilor a fost îngreunată timp de aproximativ 30 de minute, pe magistrala spre Dristor 2, călătorii fiind scoşi din garnituri, pentru a fi făcute verificări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.