Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat că la un an de la intrarea în vigoare a legii Anastasia se înregistrează o scădere cu 20% a numărului de morţi în accidente rutiere comise de persoane băute sau drogate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Tot acest efort uriaş de promovare a legii, de către autorităţi, de către presă, de către parteneri privaţi, a făcut ca astăzi, la un an de zile de la intrarea în vigoare a legii, să avem o scădere cu 20% a numărului de morţi în accidente rutiere comise de persoane băute, drogate. Putem spune astfel că legea şi-a atins scopul şi putem vorbi de câteva zeci de vieţi salvate în ultimul an de zile. Avem şi o primă condamnare în baza legii Anastasia, este un interval destul de mic de la intrarea în vigoare a legii, dar este un semnal că pur şi simplu aşa nu se mai poate”, a declarat, vineri, Robert Cazanciuc. 
El a menţionat că nu a scăzut şi numărul accidentelor grave provocate de persoanele fără permis. 
Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a
”Există însă şi un mic ”dar”. Pentru că cele mai multe accidente se produc de regulă de către şoferi băuţi sau drogaţi, campania s-a concentrat mai degrabă pe acest tip de condus sub influenţa alcoolului sau a drogului şi poate nu ne-am aplecat suficient de mult pe a treia categorie vizată de lege, şi anume persoanele fără permis. De aceea din păcate astăzi nu putem vorbi de o scădere a numărului de accidente grave şi persoane decedate în acest tip de accidente comise de persoane fără permis, ci doar de o stagnare.  De aceea cred că efortul de comunicare trebuie în următoarea perioadă concentrat şi în această direcţie”, a explicat Robert Cazanciuc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.