Procurorii din Moldova Nouă instrumentează două dosare în care mai multe persoane sunt suspectate că au pescuit ilegal din Dunăre, inclusiv specii interzise pentru pescuit, precum sturion şi şalău vărgat. Peştele era vândut fără acte către persoane fizice sau firme. În unul dintre dosare este implicată şi o societate cu activitate în domeniul turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
În dosarul instrumentat de Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă sunt cercetate şapte persoane, dar este vizată şi o societate comercială cu activitate în domeniul turismului. 
Miercuri, 13 noiembrie, poliţiştii şi procurorii au făcut opt percheziţii domiciliare în cele două care vizează mai multe infracţiuni de braconaj piscicol.
Percheziţiile s-au desfăşurat la opt din judeţul Caraş-Severin, la domiciliul a 7 persoane şi la sediul unei societăţi din domeniul turismului.
„Din cercetări a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2024, 7 persoane, 6 dintre acestea în calitate de pescari autorizaţi, pescuiesc diferite specii de peşte din Fluviul Dunărea, în zona judeţului Caraş-Severin, printre care sturion şi şalău vărgat, specii interzise pentru pescuit, pe care îl transportă şi depozitează la domiciliul acestora, după care îl comercializează fără documente de provenienţă către diverse persoane fizice sau juridice. În urma acţiunilor desfăşurate, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea totală de 932 de kg de peşte şi produse din peşte, dintre care:  43,69 kg peşte din familia sturion, specia cegă, 23 kg peşte din specia şalău vărgat, 201 kg peşte din specia somn, 441 kg peşte din specia şalău, 13,25 kg peşte din specia caras şi scobar, 2,15 kg peşte din specia avat, 0.45 kg şalău cu piept rar, 0,55 kg peşte din specia ghibort, 6,4 kg peşte din specia ştiucă, 3,2 kg peşte din specia fitofag, 59,8 kg resturi peste diverse specii rezultat în urma prelucrării şi 34 kg icre peşte”, se arată într-un comunciatdat publicităţii joi de Parchet. 
În urma descinderilor au fost de asemenea ridicate în vederea confiscării 21 de plase de pescuit de diferite dimensiuni, în lungime totală de aproximativ 1000 de metri şi 4 plase de pescuit subdimensionate, două harpoane şi un dispozitiv electric ce urmează a fi supus expertizei. 
Suma de 4.950 Euro pentru care nu există justificare va fi pusă sub sechestru asigurator. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.