Şapte percheziii au avut loc în localităţile Oţelu Roşu şi Poiana Mărului din judeţul Caraş-Severin, dar şi în Timişoara, la persoane suspectate că se ocupau cu cămătăria. Anchetatorii au confiscate peste 200.000 de euro şi alte sume de bani, iar un bărbat şi o femeie sunt cercetaţi sub control judiciar.
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au făcut, luni, şapte percheziţii, între care cinci domiciliare şi două la autovehicule, în localităţile Oţelu Roşu, Poiana Mărului, din judeţul Caraş-Severin, şi în municipiul Timişoara, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă şi spălare de bani.
Astfel, au fost ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, aproape 220.000 de euro, peste 860 de dolari, 2.500 de lei, înscrisuri şi medii de stocare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi de 48, respectiv 21 de ani şi o femeie, de 44 de ani, toţi din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, ar fi oferit, începând cu anul 2010, împrumuturi de bani în afara sistemelor autorizate, către diverşi oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din judeţul Caraş-Severin, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare cuprinse între 7% şi 15%”, se arată în comunicat.
Potrivit susei citate, "pentru a garanta împrumuturile respective, bărbatul de 48 de ani i-ar fi determinat să întocmească, pe numele lui, diverse documente financiar-contabile, ce ar fi atestat, în mod fictiv, vânzarea unor bunuri, în valoare de maxim 5.000 de lei, cu scopul de a nu realiza transferuri bancare. Însă, în realitate, valoarea bunurilor respective ar fi fost de 10-20 de ori mai mare. De asemenea, aceeaşi persoană ar fi determinat persoanele împrumutate să întocmească documente notariale de recunoaştere a unor împrumuturi, având ca obiect sume în care ar fi fost cuprinse şi dobânzile (camătă)".
În situaţia în care aceştia s-ar fi aflat în imposibilitatea de a mai achita ratele lunare, i-ar fi determinat să întocmească contracte de vânzare-cumpărare fictive pentru sume de bani pe care persoana în cauză nu le-ar fi remis niciodată.
Bărbatul de 48 de ani şi femeia de 44 de ani au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.