Un bărbat de 40 de ani şi nepotul său de 16 ani au fost duşi la sediul Secţiei 3 Poliţie din Bucureşti după ce au fost văzuţi pe terasa unui bloc cu o armă de tip lunetă. În urma sesizării, acolo au ajuns poliţişti, echipaje specializate în alpinism, din cadrul SIAS, şi jandarmi, fără a fi necesară însă pătrunderea în forţă. Arma era una de tip airsoft, iar cei doi au spus că voiau să se recreeze. Poliţiştii atrag atenţia că folosirea unor astfel de arme, chiar dacă sunt de airsoft, poate fi riscantă, întrucât arma poate fi confundată uşor cu una reală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Capitalei, Secţia 3 de Poliţie a fost sesizată, miercuri, că pe terasa unui bloc din Sectorul 1 s-ar afla o persoană care ar folosi o armă tip lunetă.
 
Poliţiştii au ajuns de urgenţă la locul indicat, împreună cu mai multe echipe de asalt din cadrul SAS, care au identificat locaţia exactă, pentru a putea interveni în condiţii de siguranţă.
 
De asemenea, din primele verificări s-a stabilit faptul că un bărbat, care se afla la ultimul etaj al blocului, pe terasă, mânuia o armă tip lunetă, în prezenţa unui minor.
 
 
”Având în vedere importanţa abordării unei astfel de situaţii, la faţa locului s-au deplasat atât echipaje specializate în alpinism, din cadrul SIAS-IGPR, cât si echipaje de jandarmi. Astfel, în urma intervenţiei prompte, a fost identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 40 de ani, precum şi nepotul său, în vârstă de 16 ani, fără a fi necesară pătrunderea în forţă. După o primă evaluare, s-a stabilit faptul că arma respectivă este de tip airsoft, cu bile din plastic, aceştia dorind să aibă o activitate de recreere”, a transmis Poliţia Capitalei.
 
Poliţiştii au precizat că nimeni nu a fost rănit.
 
Potrivit sursei citate, bărbatul şi nepotul său au fost duşi la sediul Secţiei 3 Poliţie, pentru verificări suplimentare.
 
Poliţiştii au atras atenţia că, în astfel de situaţii, utilizarea unui asemenea echipament, chiar dacă este vorba de o armă de tip airsoft, poate fi destul de riscantă în anumite contexte.
 
”Poate exista confuzia cu o armă reală: Armele de tip lunetă, chiar şi cele de airsoft, sunt adesea extrem de realiste. Persoanele care observă o astfel de armă pot crede că este una reală, ceea ce poate conduce la situaţii riscante. Într-o situaţie în care se presupune că o persoană are o armă reală, forţele de ordine pot interveni rapid şi cu măsuri severe, pentru a preveni orice potenţial pericol. Acest lucru poate duce la o escaladare a situaţiei, chiar şi atunci când este vorba despre o armă de airsoft. Prin urmare, riscurile pot varia în funcţie de contextul în care se află arma, iar autorităţile trebuie să fie pregătite să intervină rapid, pentru a preveni orice situaţie de risc. Recomandăm astfel utilizarea unor astfel de echipamente în locuri adecvate şi special amenajate, unde nu există riscul de a fi confundate cu arme reale, sau de a răni vreo persoană”, au transmis aceştia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.