Poliţiştii din Bihor au deschis un dosar penal care vizează o femeie şi un bărbat din judeţul Cluj, suspectaţi de obţinerea ilegală de fonduri, respectiv complicitate la obţinerea ilegală de fonduri în cadrul programului Start Up Nation. Femeia este suspectată că a folosit şi a prezentat documente şi date false, inexacte şi incomplete în momentul depunerii solicitării pentru obţinerea fondurilor, bărbatul fiind complicele său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Vizaţi de ancheta poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor sunt o femeie de 65 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj, şi un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, judeţul Cluj, cercetaţi pentru obţinerea ilegală de fonduri, respectiv complicitate la obţinerea ilegală de fonduri.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în localitatea Aleşd, judeţul Bihor, femeia de 65 de ani ar fi folosit şi prezentat documente şi date false, inexacte şi incomplete în momentul depunerii solicitării pentru obţinerea unor fonduri nerambursabile, de la bugetul de stat, în care erau atestate împrejurări nereale, în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată, persoanele angajate şi achiziţia de echipamente efectuată, în realitate acestea fiind fictive. În consecinţă, în cursul lunii iulie 2020, societatea ar fi beneficiat de finanţare, obţinând astfel, pe nedrept, fonduri din bugetul naţional, în valoare de 199.999,99 de lei”, informează, miercuri, Poliţia judeţeană Bihor.
 
Bărbatul de 31 de ani este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, ar fi ajutat şi sprijinit activitatea infracţională a femeii, prin atestarea unor aspecte fictive privind vânzarea şi livrarea unor echipamente şi utilaje către societatea beneficiară din Aleşd, operaţiuni în urma cărora societatea din Bihor ar fi beneficiat, pe nedrept, de finanţare, obţinând cei 199.999,99 de lei nerambursabili, din bugetul naţional.
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că fondurile accesate în urma activităţilor ilegale erau alocate prin programul Start Up Nation. 
 
Anchetatorii au făcut în acest dosar patru percheziţii domiciliare, trei în judeţul Cluj şi una în judeţul Bihor, la sediile a două societăţi comerciale, la domiciliul suspectei. Urmează să fie instituite sechestre asigurătorii pe bunurile celor doi, până la concurenţa sumei de 199.999,99 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.