Patru bărbaţi şi două femei din Siria şi Irak au fost prinşi încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un spaţiu amenajat special în podeaua unui microbuz, migranţii fiind solicitanţi de azi în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au verificat, în noaptea de joi spre vineri, un microbuz Peugeot Boxer cu platformă, înmatriculat în Bulgaria şi condus de un bulgar de 38 de ani.

În podeaua vehiculului, poliţiştii au descoperit un spaţiu special amenajat pentru ascunderea migranţilor, în care se aflau şase persoane, două femei şi patru bărbaţi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Cei în cauză sunt cetaţeni din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar bulgarul, pentru trafic de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.