Aproximativ 33.000 de perechi de încălţăminte sport contrafăcută, în valoare de 5 milioane de euro, au fost descoperite în patru containere sosite în Portul Constanţa, au anunţat poliţiştii de frontieră. Ei au precizat că un cetăţean ucrainean este cercetat pentru că oferise 20.000 de dolari pentru ca aceste containere să nu fie controlate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, miercuri, că poliţiştii de fontieră şi lucrătorii vamali au finalizat controlul asupra mărfurilor aflate în cele patru containere, pentru care un cetăţean ucrainean a promis unei persoane suma de 90.000 dolari, din care a dat 20.000 de dolari. Pentru această faptă a fost deschis un dosar penal la DNA Constanţa. 
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Astfel, în cele patru containere au fost descoperite în total 32.932 perechi încălţăminte sport, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, în valoare totală de 20.000.000 lei (5 milioane de euro), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Întreaga cantitatea de bunuri, care face obiectul dosarului penal în care cetăţeanul ucrainean este cercetat în stare de arest preventiv, a fost ridicată de către autoritatea vamală şi lăsată în custodia declaranţilor vamali pe bază de proces-verbal, urmând a se propune masurile legale la finalizarea cercetărilor”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă. 
 
Cetăţeanul ucrainean a fost prins în timp ce oferea 20.000 de dolari unei persoane, pentru a facilita intrarea pe teritoriul României a unui container cu aproape 1.000 de cutii cu replici ale unor branduri renumite de încălţăminte. Suma totală pe care bărbatul o promisese era de 90.000 de dolari pentru 4 astfel de containere. El a fost reţinut pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.