Mai mulţi angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR) Braşov sunt suspectaţi că au primit, în perioada iulie-decembrie, prin intermediari, sume de bani pentru a permite trecerea inspecţiei tehnice a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile. Astfel, aproximativ 500 de autoturisme au obţinut avizul de inspecţie tehnică periodică deşi nu îndeplineau condiţiile. Mai multe persoane - funcţionari publici şi intermediari - au fost audiate în acest dosar, zece dintre acestea fiind reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov fac cercetări într-un dosar penal pentru dare de mită şi luare de mită în legătură cu certificarea încadrării vehicululor rutiere, înmatriculate, în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică, precum şi în ceea ce priveşte verificarile tehnice premergătoare eliberării cărţii de identitate a vehiculului.

Dosarul penal a fost iniţiat în urma sesizărilor din oficiu ale DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, iar din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că angajaţi ai Reprezentanţei Brasov a Registrului Auto Român, prin intermediari, primeau diferite sume de bani pentru a permite trecerea inspecţiei tehnice a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile tehnice pentru a circula pe drumurile publice.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

"Cercetările vizează perioada iulie-decembrie 2021, în care există suspiciunea că aproximativ 500 de autoturisme au obţinut avizul de inspecţie tehnică periodică, fără îndeplinirea condiţiile tehnice impuse de lege", a arătat DGA.

Luni, în acest dosar, au avut loc 23 de percheziţii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, făcute de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov. Două dintre percheziţii au fost la instituţii publice.

Ulterior, mai multe persoane, funcţionari publici şi intermediari, au fost duse la parchet pentru audiere, zece dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

La activităţile procedurale desfăşurate ieri s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.