Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au depistat în urma unui control efectuat asupra unui autocamion condus de un cetăţean turc, 21 cetăţeni sirieni şi irakieni ascunşi în interiorul compartimentului de marfă al acestuia. Faţă de şoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La data de 23.06.2024, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 39 de ani, aflat la volanul unui autocamion cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta profile metalice, pe ruta Turcia-Franţa, având sigiliul vamal aplicat de Turcia”, se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

În baza analizei de risc, a fost efectuat în comun cu poliţiştii de frontieră bulgari, controlul fizic asupra mijlocului de transport, constatându-se că şuruburile mecanismului de închidere a uşilor prezintă urme de desfacere, fără a fi afectată integritatea sigiliului. Astfel, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la desigilarea compartimentului marfă, descoperind astfel ascunse în interior 21 de persoane, afirmă autorităţile.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”În cadrul cercetărilor, asupra celor în cauză nu au fost descoperite documente de identitate, aceştia declarând verbal că sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, şi s-au urcat în autocamion într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria, ajutaţi de şofer. Având în vedere aspectele constatate, faţă de şoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani”, arată comunicatul.

Totodată, în baza protocolului româno-bulgar, cei 21 de cetăţeni străini şi şoferul au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.