O familie de urşi grizzly în căutare "disperată" de peşte pe coasta Knight Inlet din Canada, în contextul în care se apropie perioada de hibernare, a fost surprinsă de un fotograf canadian, imagini care atrag, din nou, atenţia specialiştilor care urmăresc viaţa sălbatică, potrivit CNN.
Aceştia se tem că urşii filmaţi nu vor putea supravieţui hibernării, o altă problemă legată de încălzirea climatică şi de reducerea numărului de somoni sălbatici.
Knight Inlet este o destinaţie turistică de tip în British Columbia, Canada, pentru vizualizarea urşilor grizzly. Visitatori din toată lumea vin aici să admire frumuseţea sălbatică a locurilor.
Organizaţia "Mamalilikulla First Nation" monitorizează de mult urşii, în special pe cei din zonele Hoeya Sound şi Lull Bay.
"S-au schimbat semnificativ în ultimele luni", a declarat Jake Smith, reprezentant al "Mamalilikulla First Nation", pentru CNN, adăugând că "urşii sunt în pericol".
Smith a precizat că sursa principală de hrană a urşilor, somonul, a înregistrat cel mai scăzut nivel în zonă. Totodată, pescarii din British Columbia spun că este cel mai prost sezon de pescuit somon din ultimii aproape 50 de ani.
În august, un document prezentat de Fisheries and Oceans Canada arăta că în această ţară climatul se încălzeşte de două ori mai repede decât media globală, avânt un impact dramatic asupra ecosistemului somonilor. Alte concluzii au fost căldură la ţărmuri, inundaţii şi secetă în creştere, care afecteză peştele.
500 de somoni, donaţi de A-Tlegay Fisheries Society, au fost aruncaţi în blocuri de gheaţă pe coastele frecventate de urşii grizzly, care imediat i-au depistat şi devorat.
"Eram la 10 metri de ei şi au venit să ia peştele", a subliniat specialistul, menţionând că organizaţiile pentru protecţia animalelor sălbatice vor continua să monitorizeze situaţia.
Conform unor surse citate de CNN, populaţia de somon a început să scadă în British Columbia în ultimii ani, chiar reprezentanţii industriei de pescuit cerând sprijin guvenului canadian luna trecută.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.