La mai puţin de o lună de la alegerile prezidenţiale din SUA, „The Apprentice”, un film biografic despre începuturile în afaceri ale candidatului republican Donald Trump, se bazează pe polarizarea din SUA pentru a atrage mulţimea în cinematografe, începând de vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Filmul regizat de Ali Abbasi (cunoscut publicului din România pentru "Holy Spider", "Border" sau seria HBO, "The Last of Us") a fost selectat anul acesta în Competiţia Oficială de la Cannes şi va putea fi văzut în România la mai puţin de o săptămână după premiera americană.

Concentrat pe anii 1970-1980, filmul a atras ameninţări din partea avocaţilor lui Donald Trump, în special pentru o scenă care îl prezintă pe acesta violându-şi fosta soţie.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Niciunul dintre marile studiouri de la Hollywood nu a dorit să îşi asume riscul de a distribui filmul, care este lansat sub marca unui distribuitor independent, Briarcliff Entertainment, în aproximativ 1.700 de cinematografe din America de Nord.

La premiera de la New York din această săptămână, producătorul executiv James Shani a declarat că filmul a fost "deosebit de greu" pentru a fi difuzat. "Spune multe despre vremurile în care ne aflăm".

"Cred că este interesant că oamenii găsesc acest film controversat", a declarat regizorul său, danezul-iranian Ali Abbasi.

"Gândiţi-vă... vorbim despre cineva care a fost de fapt condamnat pentru agresiune sexuală", a adăugat el, alături de actorii Sebastian Stan ("Captain America") şi Jeremy Strong ("Succession"). Trump a făcut apel la condamnarea civilă.

Una dintre cele mai controversate scene îl arată pe Donald Trump violându-şi prima soţie, Ivana, după ce aceasta l-a denigrat acuzându-l că s-a îngrăşat şi a chelit. În realitate, Ivana, care a murit în 2022, şi-a acuzat soţul de viol în timpul procedurilor de divorţ, înainte de a-şi retrage acuzaţiile.

"Controversa poate atrage atenţia", spune expertul media Paul Dergarabedian. "Dar cum se traduce aceasta într-o dorinţă de a vedea filmul este o cu totul altă problemă", adaugă acest analist pentru Comscore.

"The Apprentice", al cărui titlu a fost inspirat de o emisiune TV pe care o prezenta, nu va fi în fruntea box office-ului în acest weekend, prevede el. Dar ar trebui să beneficieze de context, la fel ca recentul film biografic "Reagan".

În ciuda titlurilor, "The Apprentice" oferă o viziune relativ nuanţată asupra vieţii de început a lui Donald Trump, pe care filmul îl prezintă iniţial ca pe un parvenit uşor naiv, care încearcă să îşi găsească locul în lumea acerbă a afacerilor imobiliare şi a politicii din New York, înainte de a-şi abandona treptat principiile prin contactul cu lumea afacerilor.

"Chiar nu cred că filmul asasinează la figurat caracterul lui Donald Trump", a declarat pentru AFP regizorul filmului, prezentat la Cannes în mai anul trecut. În cadrul unei conferinţe de presă, el l-a invitat pe fostul preşedinte să vadă filmul înainte de a-l judeca.

Miercuri, echipele de promovare ale filmului au închiriat un avion care a arborat un banner pe cer deasupra unei reuniuni republicane din Pennsylvania: "Trump, du-te să vezi vineri The Apprentice".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.