Summer Well, festival a cărui a 13-a ediţie s-a încheiat duminică, este unul dintre evenimentele-experienţă, gen care a luat tot mai mult amploare şi la noi în ultimii ani. Cu numeroase activări şi activităţi pentru oameni de toate vârstele, cu muzică pentru toate gusturile.
Este un festival în continuă mişcare, pentru care este nevoie de energie. Amplasarea scenelor şi a zonelor de relaxare face ca orice participant să parcurgă câteva mii de metri zilnic. Apoi punem la socoteală orele petrecute în faţa scenelor.
Premiere muzicale
Într-un an marcat, în rândul festivalurilor autohtone, de reveniri, Summer Well a adus artişti care au cântat în premieră pe o scenă românească. Keane, Royal Blood, Son Mieux, Two Door Cinema Club, Joker Out şi Teezo sunt câţiva dintre ei. Pe scenă a mai urcat trupa engleză Nothing But Thieves, dar şi grupul bucureştean D.E.N.I.S.
Spaţiul din faţa scenei principale a fost neîncăpător în fiecare seară, la fel şi la Electro Punk Club - una dintre cele două noi scene ale festivalului - unde au concertat artişti emergenţi.
Pe o altă nouă scenă amplasată pe Domeniul Stirbey Vodă au „urcat” şi DJ-i virtuali, iar seria concertelor s-a încheiat în fiecare seară cu o petrecere electro.
Modă
Dacă la începutul anilor 2000 supermodelul Kate Moss a schimbat moda la festivaluri, acele ţinute sunt încă la modă - cizmele sunt asortate cu fuste de orice dimensiune, cu pantaloni de diferite lungimi, jachete şi dantelă.
Summer Well este recunoscut ca un prilej de prezentare a celor mai colorate obiecte vestimentare din garderobă, astfel că nici anul acesta nu a făcut excepţie.
Servicii
Summer Well este, de departe, evenimentul autohton cu servicii cel mai bine organizate. Accesul este împărţit şi fluid - mai întâi participanţii îşi primesc brăţara de acces, pe care pot încărca sume de bani inclusiv prin aplicaţie, apoi sunt percheziţionaţi, înainte de a intra pe domeniu.
Zonele de mâncare şi băuturi sunt strategic amplasate, sunt zeci de variante - de la mâncare japoneză, la mâncare italiană şi tipic americană -, iar toaletele (de tip container, nu toi-toi), sunt bine întreţinute. Aflat la 20 de kilometri de centrul Bucureştiului, domeniul din Buftea este accesibil atât cu maşina, cât şi cu bicicletele şi chiar cu trenul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.