Procesul lui Gérard Depardieu, care trebuia să se prezinte luni, la tribunalul judiciar din Paris pentru agresiune sexuală, a fost amânat pentru 24 şi 25 martie 2025, a anunţat preşedintele completului de judecată. De asemenea, a fost dispusă o examinare medicală cardiologică, potrivit BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Jérémie Assous, avocatul actorului, a anunţat luni că va cere amânarea procesului la o dată ulterioară din cauza absenţei lui Gérard Depardieu din motive de sănătate. Această informaţie a fost reafirmată în cadrul unui briefing de presă neanunţat, organizat cu câteva minute înainte de deschiderea audierii.

„Gérard Depardieu intenţionează să se prezinte în faţa instanţei penale şi este dornic să se apere (...) din păcate, medicii săi i-au prescris interdicţia de a se prezenta astăzi”, a declarat avocatul Jérémie Assous. „Dar au indicat că, cu un tratament adecvat, ar putea apărea peste şase luni”, a adăugat el.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În sprijinul cererii sale de sesizare a instanţei, Jérémie Assous a precizat că tocmai a fost desemnat să se ocupe de acest caz, Gérard Depardieu schimbându-şi recent avocatul. De asemenea, a făcut referire la vârsta şi starea de sănătate a actorului: 75 de ani, diabet de peste 25 de ani şi un bypass cvadruplu.

La rândul său, Carine Durrieu-Diebolt, avocata uneia dintre reclamante, a solicitat o examinare medicală şi o nouă expertiză psihiatrică a actorului, subliniind importanţa ca vocea acestuia să fie auzită în sala de judecată pentru a afla adevărul.

Avocatul actorului a vorbit cu presa după audiere. „Am cerut amânarea cauzei pentru două zile, deoarece există un număr foarte mare de persoane care trebuie să fie audiate, pentru că vă reamintesc este vorba de o anchetă total trunchiată, ca să nu spun măsluită, deoarece toţi martorii apărării au fost excluşi în mod deliberat”, a declarat Jérémie Assous. „Vom avea acum timp să chemăm toţi martorii care au fost excluşi în mod deliberat sau chiar intenţionat de către procuror”, a adăugat el.

Pentru avocat, în martie 2025, „adevărul va ieşi la iveală, şi anume că Gérard Depardieu este victima unor acuzaţii total false şi că este vorba de o adevărată campanie de calomnie în faţa căreia nu se va putea apăra decât în faţa instanţei”. Acesta a concluzionat: „El doreşte să apară în instanţă, iar instanţa i-a aprobat cererea”.

Actorul urma să fie judecat luni, 28 octombrie, pentru agresarea sexuală a două femei în timpul filmărilor pentru „Les Volets Verts” în 2021. Una dintre femei, o scenografă de film, a depus o plângere în februarie 2024 susţinând că a fost agresată sexual.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.