Gérard Depardieu, 75 de ani, trebuia să se prezinte luni la procesul său pentru agresiune sexuală. Avocatul său a anunţat însă, pentru FranceInfo, că acesta nu va fi prezent la audiere şi că actorul a cerut amânarea procesului „pentru a putea fi prezent”, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Gérard Depardieu este extrem de afectat şi, din păcate, medicii săi i-au interzis să participe la audiere”, a declarat avocatul în cadrul emisiunii matinale FranceInfo. 

Actorul francez este acuzat că a agresat sexual două femei în timpul filmărilor pentru „Les Volets Vers” în 2021. El face, de asemenea, obiectul altor plângeri, în special pentru viol. 

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Una dintre cele două reclamante, o decoratoare de film în vârstă de 55 de ani, a depus o plângere în februarie 2024 împotriva actorului - care este anchetat pentru viol într-un alt caz - pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi abuz sexist în timpul filmării acestui film, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete.

Potrivit reclamantei, presupusele evenimente ar fi avut loc în septembrie 2021, într-un conac privat din arondismentul 16 din Paris.

Gérard Depardieu, un star de film francez de renume mondial cu peste 200 de filme la activ, a fost acuzat de violenţă sexuală de mai multe femei în ultimii şase ani. Plângerile de agresiune sexuală împotriva actorului au fost respinse deoarece faptele s-au prescris.

Depardieu este însă ameninţat cu un nou proces: în luna august, Parchetul din Paris a cerut trimiterea sa în faţa instanţei penale pentru a fi judecat pentru viol şi agresiune sexuală asupra actriţei Charlotte Arnould. Ea a fost prima care a depus o plângere împotriva celebrului actor, în 2018.

Actorul şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia. „Niciodată, niciodată nu am abuzat de o femeie”, a declarat el într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro la 1 octombrie 2023.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.