Poliţia din New Hampshire a inventat o metodă ingenioasă pentru capturarea răufăcătorilor din acest stat american, folosindu-se de frenezia generată de jocul ”Pokemon Go”, informează site-ul revistei New Musical Express.
Poliţia din Manchester, un oraş din statul american New Hampshire, a publicat pe pagina sa oficială de Facebook, duminică, un mesaj în care afirma că una dintre cele mai eluzive creaturi din jocul ”Pokemon Go”, denumită Charizard, a fost văzută în apropiere de sediul ei.
Anunţul, intitulat ”Atenţie! Pentru toţi jucătorii de Pokemon Go din regiune”, se adresează în special ”unui anumit număr de persoane”, iar cititorii săi sunt direcţionaţi spre un link care face trimitere la lista ”celor mai căutate persoane” din New Hampshire, întocmită de poliţia locală.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Dacă numele vostru apare pe lista alăturată, atunci sunteţi unul dintre cei aleşi. Veniţi la sediul nostru pentru a-l captura pe Charizard. Grăbiţi-vă, înainte ca Charizard să plece de aici!”, se afirmă în acelaşi anunţ.
Deşi ironia anunţului este evidentă, mesajul respectiv a primit numeroase aprecieri în spaţiul online - 27.000 de Like-uri şi a fost distribuit de peste 13.000 de ori. Aceste cifre sunt impresionante pentru o pagină de Facebook care are doar 6.000 de Like-uri.
”Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.
Acest joc video poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Jocul, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.
Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul ”Pokemon” care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.
Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.
În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.
Jocul ”Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.
Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...