Ladj Ly, regizorul francez cunoscut pentru portretizarea comunităţilor marginalizate, aduce pe marile ecrane noul său film, "Nedoriţii. Blocul 5 nu se predă/ Bâtiment 5", începând cu 19 iulie, distribuit de Independenţa Film. Un film cat se poate de actual, despre angajamentul politic şi integrarea socială într-un oraş francez confruntat cu imigraţia, sărăcia, discriminarea şi violenţele forţelor de ordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Parte din trilogia dedicată suburbiilor Parisului, "Nedoriţii. Blocul 5" nu se predă spune o poveste captivantă despre criza locuinţelor sociale, injustiţie şi curaj. După succesul "Les Misérables" (2019), care a câştigat Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, Ladj Ly explorează din nou tensiunile sociale într-un mediu urban ostil şi nedrept.

Cu un scenariu puternic şi o distribuţie care include actori talentaţi precum Anta Diaw şi Alexis Manenti, filmul aduce în prim-plan poveşti autentice şi emoţionante. Pierre (Alexis Manenti), un tânăr pediatru devenit primar, şi Haby (Anta Diaw), o tânără devotată comunităţii, sunt prinşi într-un conflict intens. Pierre vrea să demoleze clădirea 5 pentru reamenajare urbană, în timp ce Haby luptă să-şi protejeze casa şi comunitatea.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Inspiraţia filmului vine din experienţele personale ale lui Ladj Ly, a cărui locuinţă din Clichy-Montfermeil, cunoscută sub numele de Bâtiment 5, urma să fie demolată. Acest context a fost documentat în proiectul Chronicles Of Clichy Montfermeil al artistului şi fotografului JR, la care Ly a contribuit.

Filmat în trei luni, chiar într-o clădire din vecinătatea locuinţei sale, Nedoriţii. Blocul 5 nu se predă include peste 80% figuranţi din cartier. "A fost o provocare pentru că familiile ştiau că vor trebui să plece şi noi trebuia să terminăm filmările înainte de demolare”, spune Ly. „Unii vor fi relocaţi, alţii deportaţi. Este un dezastru să fii nevoit să pleci de acasă după 20, 30, 40 de ani". 

Ladj Ly este un regizor francez de origine maliană, cunoscut pentru munca sa focalizată pe problemele sociale şi marginalizarea comunităţilor din suburbii. Crescut în Montfermeil, o suburbie din nordul Parisului, Ladj Ly şi-a dedicat cariera cinematografică pentru a aduce în prim-plan poveştile şi dificultăţile celor nevăzuţi de societate. El este fondator al şcolii de film Kourtrajmé din Montfermeil, care oferă educaţie în cinematografie tinerilor din medii defavorizate. Scopul este de a democratiza accesul la resurse şi de a încuraja noi generaţii de cineaşti să-şi spună poveştile.

"Nedoriţii. Blocul 5 nu se predă/ Bâtiment 5" are premiera în cinematografe din 19 iulie şi este distribuit  în România de Independenţa Film, cu sprijinul Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.