Medicul Dorel Săndesc, managerul Spitalului Judeţean Timişoara şi prieten cu Nicu Covaci a spus că artistul suferea de cea mai agresivă formă de cancer cerebral, iar în ultima lună a fost internat în secţia ATI unde a fost îngrijit constant, deoarece starea sa a fost tot mai rea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Săndesc a aprecizat că Nicu Covaci a murit când în Parcul Rozelor se desfăşura  spectacol extraordinar, opera rock-simfonică Meşterul Manole, creată de fostul său coleg Josef Kappl.
”Nu cred că toate acestea sunt pure coincidenţe, ci cred că Dumnezeu a vrut ca sufletul acestui mare artist să fie ridicat spre cer de această muzică sublimă şi de aceste zile de sărbătoare (Ziua Timişoarei-n.r.)", a declarat medicul Dorel Săndesc.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
 
Managerul Spitalului Judeţean Timişoara a vorbit şi despre suferinţa lui Nicu Covaci.
 
"Nicu Covaci, după cum se ştie, a suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral, care a fost descoperit aici. El s-a căutat şi în Spania şi în România şi a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleş. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat faţă de pre-operator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil. Forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluţia va fi ireversibil negativa si într-o perioadă scurtă de timp. În ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie si aşa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat.", a spus Săndesc.
 
Medicul a precizat că în ultima lună Nicu Covaci a fost internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara. 
 
" În ultima lună l-am adus pe Nicu din nou la spital, în secţia ATI pentru a-l îngriji pentru că am constatat că suferinţa lui devenea tot mai intensă. Şi ăsta e un lucru interesant în profesia noastră. Dincolo de momentul în care nu mai poţi face nimic, se poate face încă foarte mult până la finalul vieţii unui om. Pentru că dincolo de momentul în care era evident că el este cu evoluţie ireversibilă, poţi să îl ajuţi foarte mult pe acest om pentru ca finalul să fie cât mai demn, pentru ca să sufere cât mai puţin, pentru ca să se simtă îngrijit şi apreciat. Şi cred că acel lucru l-am făcut pe ultima perioadă a vieţi sale, care s-a finalizat ieri. Dumnezeul sa-l odihnească pot să spun. El şi-a păstrat acea forţă extraordinară, acea forţă interioară, chiar şi când organismul său, care era şi el fizic foarte puternic, a început să slăbească, forţa sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă as putea să spun, şi prin felul în care a comunicat cu noi, prin zambetele sale, prin faptul ca a apreciat foarte mult că prietenii au venit la el. Unii au venit si i-au şi cantat, există filmuleţe care se poit vedea, a mai declarat, sâmbătă,  medicul Dorel Săndesc care a purtat un tricou pe care scris "Phoenix " si pe care l-a primit de la prietenul său, Nicu Covaci.
 
Nicu Covaci a murit vineri seară la Spitalul Judeţean Timişoara, la vârsta de 77 de ani, după  o suferinţă. Trupul său neînsufleţit va fi depus la Filarmonica Banatul din Timişoara. Înmormântarea va avea loc  la Cimitirul Eroilor din Timişoara  iar slujba va fi oficiată de mitropolitul Banatului ÎPS Ioan Selejan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.