Marioneta celui mai cunoscut extraterestru din cinematografie, E.T., va fi licitată, sâmbătă, la 40 de ani de la lansarea capodoperei lui Steven Spielberg, potrivit AFP.
Colecţionarii care şi-au păstrat sufletul de copil ar trebui să fie interesaţi de robotul „numărul unu” conceput pentru film, scos la vânzare de casa specializată Julien's Auctions. Estimat între două şi trei milioane de dolari, preţul acestei figurine mecanice de un metru înălţime ar putea să fie depăşit.
Cu cadrul din aluminiu şi cablurile sale expuse, marioneta este o mică bijuterie de inginerie, formată din 85 de articulaţii mecanice capabile să mişte nasul, ochii, pleoapele, gâtul, braţele... Suficient pentru a da viaţă deplină acestei creaturi abandonate pe Pământul, a cărei poveste de prietenie cu micuţul Elliott a emoţionat întreaga lume.
Animat de o duzină de oameni pe platourile de filmare, extraterestrul părea atât de real încât actriţa Drew Barrymore, care a jucat-o pe „sora mai mică (a lui Elliott) în film, a crezut cu adevărat că E.T. aparţinea unei adevărate specii vii”, aminteşte AFP Martin Nolan, directorul executiv al Julien's Auctions.
În perioada în care nu existau elemente digitale, Steven Spielberg s-a adresat specialistului în efecte speciale Carlo Rambaldi.
Italianul, părintele lui „King Kong” din 1976 şi al lui „Alien” de Ridley Scott în 1979, a câştigat datorită lui E.T. al treilea premiu Oscar. Ochii mari albaştri ai extraterestrului, care au încântat generaţii cu replica „E.T. sună acasă!”, au fost inspiraţi de cei ai pisicii sale himalayene.
În afară de această marionetă, pasionaţii vor putea achiziţiona şi schiţe inedite folosite pentru designul personajului sau chiar una dintre bicicletele (estimate între 30.000 şi 50.000 de dolari) care îi urmăreşte pe Elliott şi E.T. în celebra scenă în care zboară către Lună.
Vânzarea, organizată sâmbătă şi duminică, la Beverly Hills şi online, reuneşte 1.300 de obiecte emblematice din producţii hollywoodiene.
Fanii şi colecţionarii vor avea ocazia să cumpere mai multe rochii ale actriţei Marilyn Monroe (între 40.000 şi 80.000 de dolari), toiagul cu care Charlton Heston a despărţit Marea Roşie în „The Ten Commandments” (între 40.000 şi 60.000 de dolari) sau chiar un model de „Shooting Star”, una dintre măturile încălecate de unele personaje din saga „Harry Potter” (între 30.000 şi 50.000 de dolari). Dincolo de aceste piese excepţionale, sunt scoase la vânzare şi o serie de obiecte ce fac parte din universul Marvel, „Star Wars” sau „Terminator”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.