Marea Britanie i-a interzis supermodelului Naomi Campbell să fie administrator al unei organizaţii caritabile timp de cinci ani, după ce o anchetă referitoare la o organizaţie caritabilă înfiinţată de ea a descoperit că fondurile strânse pentru cauze bune au fost folosite pentru hoteluri de lux, tratamente la spa şi cumpărarea de ţigări, relatează Reuters şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În vârstă de 54 de ani, Naomi Campbell, născută la Londra, a făcut parte din grupul de elită al supermodelelor care au dominat podiumurile şi coperţile revistelor începând cu anii 1990.

Ea a fondat Fashion For Relief în 2005, cu scopul de a strânge fonduri pentru cauze umanitare prin organizarea de prezentări de modă, însă organizaţia a fost eliminată de pe lista organizaţiilor de caritate din Marea Britanie în acest an.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

O anchetă asupra organizaţiei desfăşurată de Comisia pentru Caritate a constatat mai multe cazuri de conduită necorespunzătoare şi de management defectuos, iar comisia a anunţat că, drept urmare, i-a interzis lui Naomi Campbell şi altor două persoane să mai fie administratori. Interdicţia o vizează pe Naomi Campbell timp de cinci ani, iar altor doi administratori, Bianka Hellmich şi Veronica Chou, li s-a interzis să se implice în activităţi caritabile timp de nouă ani şi, respectiv, patru ani.

Reprezentanţii lui Campbell au refuzat să comenteze, precizează Reuters.

„Tocmai am aflat astăzi despre concluzii şi sunt extrem de îngrijorată", a declarat Naomi Campbell pentru agenţia de presă Associated Press, preluată de BBC. Fotomodelul a adăugat că nu ea era persoana care „controla” organizaţia caritabilă.  

Între 2016-2022, autoritatea de reglementare a constatat că doar 8,5% din cheltuielile Fashion for Relief au fost direcţionate către subvenţii caritabile. Au fost efectuate plăţi neautorizate în valoare de 290.000 de lire sterline (388.000 de dolari) către unul dintre administratori, în timp ce banii au fost cheltuiţi inclusiv pe room service, tratamente spa şi ţigări. Astfel de achiziţii nu sunt considerate „cheltuieli rezonabile” de către Comisie.

„Administratorii sunt obligaţi prin lege să ia decizii care sunt în interesul carităţii lor şi să respecte obligaţiile şi responsabilităţile lor legale”, a declarat directorul adjunct al Comisiei pentru Caritate, Tim Hopkins. „Ancheta noastră a constatat că administratorii acestei organizaţii caritabile nu au reuşit să facă acest lucru”, a punctat el.

Autoritatea de reglementare a recuperat peste 400.000 de lire sterline de la Fashion For Relief, sumă care a fost utilizată pentru a achita datoriile restante, soldul fiind direcţionat către alte organizaţii caritabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.