Un performance al Cluj Tango Orchestra, prima orchestră de tango argentinian din România, şi Sync the Classics, un nou concept al compozitorului şi producătorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni, vor deschide, vineri, prima seară la TIFF - Festivalul Internaţional de Film Transilvania, anunţă organizatorii.
Organizat în acest an exclusiv în aer liber, în 13 locaţii din Cluj-Napoca şi din împrejurimi, Festivalul Internaţional de Film Transilvania îşi deschide porţile vineri, cu trei proiecţii sold-out ale comediei romantice „La Belle Époque/ Cei mai frumoşi ani” (r. Nicolas Bedos), în Piaţa Unirii, USAMV şi Báthory.
Spectatorii prezenţi la Gala de deschidere, începând cu ora 21.00, vor avea parte de o surpriză muzicală specială. Piaţa Unirii va deveni locul de întâlnire al muzicii clasice cu sound-urile electronice moderne, într-un moment artistic inedit: Sync the Classics - un nou concept al compozitorului şi producătorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni.
Seara va continua cu proiecţia filmului „La Belle Epoque/ Cei mai frumoşi ani”, cu Daniel Auteuil şi Fanny Ardant, actriţa distinsă în acest an cu trofeul César pentru interpretare. În paralel, o a doua proiecţie a filmului va avea loc la USAMV, în curtea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Aici, publicul va urmări un performance al Cluj Tango Orchestra - prima orchestră de tango argentinian din România.
Accesul la aceste proiecţii se va face cu o oră înaintea începerii lor, pentru a se respecta măsurile de siguranţă şi distanţare socială.
Primul weekend de festival va aduce pe marele ecran titluri din Competiţia oficială TIFF. Cinefilii care nu vor putea fi prezenţi la Cluj vor avea posibilitatea de a urmări filmele online, pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro).
Weekend la Castel reprezintă două seri cu proiecţii speciale, organizate în decorul Castelului Bánffy din Bonţida.
Sâmbătă, pe 1 august, de la ora 21.30, Jean-François Zygel, un nume sonor în muzica clasică, va acompania live „Faust” (1926), capodopera lui F.W.Murnau, urmată de proiecţia filmului „Geaca de piele” (Deerskin, r. Quentin Dupieux), programată la miezul nopţii.
Duminică, de la ora 21.30, cinefilii vor urmări aici „Fii ca apa” (Be Water, r. Bao Nguyen), documentarul despre Bruce Lee, iar de la 23.45, istoria muzicii electronice se va derula pe marele ecran în „Noul val” (Le choc du futur), în prezenţa regizorului Marc Collin, co-fondatorul trupei Nouvelle Vague.
Toate evenimentele incluse în programul acestei ediţii se vor desfăşura în aer liber, iar regulamentul de participare la proiecţii va fi respectat, în mod obligatoriu, atât de participanţii şi invitaţii ediţiei, cât şi de organizatorii festivalului.
Accesul şi participarea publicului vor fi permise numai cu condiţia purtării măştii, aceasta fiind obligatorie pe toată durata evenimentului.
Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. În toate zonele de aşteptare (la intrare, la toaletă sau la ieşire) participanţii trebuie să păstreze distanţa de minimum 1,5 m, iar pe scaune, distanţa fizică între persoane va fi de 2 m.
Numărul locurilor este limitat la toate proiecţiile TIFF, iar singurul punct de vânzare a biletelor se află în Piaţa Unirii.
În restul spaţiilor, biletele nu vor putea fi achiziţionate la faţa locului, ci exclusiv online, de pe tiff.eventbook.ro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.