Miniseria „Big Little Lies”, produsă de HBO, şi lungmetrajul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh, au fost marii câştigători ai celei de-a 75-a gale de decernare a Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.
Fiecare dintre cele două producţii a câştigat câte patru trofee.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Cât priveşte „Big Little Lies”, producţia a fost desemnată „cea mai bună miniserie”, Nicole Kidman a primit trofeul pentru „cea mai bună actriţă în rol principal”, Laura Dern, pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar”, iar Alexander Skarsgard, pentru „actor în rol secundar”.
„Să pui femeile în centrul poveştilor nu este doar un lucru corect, este o afacere bună”, a spus Kidman, făcând referire la producţiile lansate în 2017 care au avut în rolurile principale actriţe.
Producţia Amazon „The Marvelous Mrs. Maisel” a fost desemnată „cel mai bun serial de comedie”, iar actriţa Rachel Brosnahan a fost premiată pentru interpretare.
„The Handmaid's Tale” a primit Globul de Aur pentru „cel mai bun serial - dramă”.
Ewan McGregor a fost premiat la categoria „cel mai bun rol într-o miniserie sau film de televiziune”, pentru „Fargo”, iar Elisabeth Moss, la categoria „cea mai bună actriţă într-un serial - dramă”, pentru rolul din „The Handmaid's Tale”.
Cel mai bun actor într-un serial de televiziune - dramă a fost desemnat Sterling K. Brown, pentru „This Is Us”.
De cealaltă parte, la categoria „cel mai bun actor într-un serial de televiziune - comedie” a fost desemnat Aziz Ansari, pentru „Master of None”.
În ceea ce priveşte filmul, lungmetrajul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a câştigat la categoriile „cel mai bun film - dramă”, „cea mai bună actriţă în rol principal” (Frances McDormand), „cel mai bun scenariu” (Martin McDonagh) şi „cel mai bun actor în rol secundar” (Sam Rockwell).
Guillermo Del Toro a fost recompensat cu premiul categoriei „cel mai bun regizor”, pentru „The Shape of Water”, iar lungmetrajul „Lady Bird” a câştigat două premii - pentru „cea mai bună comedie” şi „cea mai bună actriţă într-o comedie” (Saoirse Ronan).
Gary Oldman a primit premiul pentru „cel mai bun actor într-o dramă”. Interpretul din „The Darkest Hour” i-a învins pe Timothee Chalamet („Call Me by Your Name”), Daniel Day-Lewis („Phantom Thread”), Tom Hanks („The Post”) şi Denzel Washington („Roman J. Israel, Esq.”).
„Harvey Weinstein m-a îngrozit”, a spus el pe scenă. Purtând un costum negru, în ton cu celelalte vedete prezente la gală, Oldman a declarat: „Din fericire, nu a fost nicodată în raza mea. Ne-am întâlnit în 1992 şi am spus «Hai să nu lucrăm cu omul ăsta» şi nu am făcut-o nicodată”.
Cel mai bun actor într-o comedie/ musical a fost James Franco, premiat pentru interpretarea din „The Disaster Artist”, pe care l-a şi regizat. Actorul, care l-a adus la gală pe Tommy Wiseau, regizorul supranumitului „cel mai prost film realizat vreodată”, care l-a inspirat în realizarea lungmetrajului său, a fost nominalizat la această categorie alături de Steve Carell („Battle of the Sexes”), Ansel Elgort („Baby Driver”), Hugh Jackman („The Greatest Showman”) şi Daniel Kaluuya („Get Out”).
Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Allison Janney, pentru interpretarea din „I, Tonya”.
Alexandre Desplat a fost premiat pentru cea mai bună coloană sonoră, pentru „The Shape of Water”, iar cel mai bun cântec a fost „This Is Me”, din „The Greatest Showman”, compus de Benj Pasek şi Justin Paul.
Cea mai bună animaţie a fost „Coco”, în timp ce Fatih Akin a primit premiul pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”, pentru „In The Fade”.
Cea de-a 75-a gală a premiilor Globurile de Aur a fost prezentată de Seth Meyers şi marcată de solidaritate - vedetele s-au prezentat pe covorul roşu purtând haine negre, în semn de protest faţă de inegalitatea de gen de la Hollywood şi de comportamentul neadecvat.
Meyers, în monologul său de început, a făcut referire la cineaşti precum Harvey Weinstein, Kevin Spacey şi Woody Allen, aproape l-a ignorat pe preşedintele Donald Trump.
Despre Weinstein, el a spus: „Nu vă îngrijoraţi, va reveni peste 20 de ani (la gală, n.r.). Va fi prima persoană huiduită când i se va acorda premiul Memoriam”.
Actriţele Reese Witherspoon, Eva Longoria, Shailene Woodley, Debra Messing, Jessica Biel, Millie Bobby Brown, Alexis Bledel şi Laura Dern, între altele, s-au alăturat iniţiativei „Time’s Up”.
„Credeţi-mă, femeile din sala asta nu sunt aici, în această seară, pentru mâncare. Suntem aici pentru munca noastră”, a spus Frances McDormand în discursul său de aceptare a premiului pe care l-a câştigat după ce le-a învins pe Jessica Chastain („Molly's Game”), Sally Hawkins („The Shape of Water”), Meryl Streep („The Post”) şi Michelle Williams („All the Money in the World”).
Oprah Winfrey a fost recompensată cu premiul „Cecil B. DeMille”. Ea a ţinut un discurs emoţionant, în faţa unei săli reduse la tăcere. Actriţa şi vedeta de televiziune a fost ovaţionată atunci când a făcut referire la bărbaţii care s-au folosit de puterea lor pentru a reduce femeile la tăcere: „Timpul lor s-a scurs!”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...