"Gardienii Planetei/ Les gardiennes de la planète", film inspirat de cea mai bine vândută carte a lui Heathcote Williams, narat de Jean Dujardin şi filmat din perspectiva unei balene, promite spectatorilor o călătorie captivantă prin teritorii neexplorate, în universul fascinant al celor mai mari mamifere de pe planetă. Documentarul, distribuit de Independenţa Film, va avea premiera în cinematografe din 7 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O balenă cu cocoaşă eşuează pe un ţărm îndepărtat. În timpul luptei pentru salvarea vieţii ei, spectatorul va descoperi povestea acestor creaturi extraordinare cu abilităţi remarcabile şi vieţi sociale bogate.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cu o coloană sonoră neaşteptată, filmat într-o manieră inovatoare, care cufundă spectatorii într-o lume subacvatică uimitoare, ce le permite să experimenteze valurile, vânturile, luna sau mareele prin ochii unei balene, "Gardienii Planetei" invită la descoperire prin societatea abia cunoscută a balenelor, esenţiale pentru ecosistemul planetei noastre de peste 50 de  milioane de ani.

Filmul include imagini subacvatice spectaculoase, filmate în cele mai importante mări şi oceane ale lumii, cu echipamente de ultimă generaţie, care permit o perspectivă inedită asupra vieţii marine.

Realizarea documentarului a implicat colaborarea cu diverşi experţi în biologie marină, ecologie şi climatologie, pentru a oferi conţinut ştiinţific solid şi informativ.

"Gardienii Planetei" explorează legătura profundă dintre oceane şi viaţa de pe Pământ, evidenţiind modul în care sănătatea oceanelor influenţează clima globală, biodiversitatea şi, în ultimă instanţă, supravieţuirea umanităţii.

Filmul subliniază rolul esenţial al oceanelor în reglarea climatului şi furnizarea de resurse esenţiale pentru viaţă. De asemenea, documentarul abordează problemele cauzate de poluare, schimbările climatice şi pescuitul excesiv, punând accent pe nevoia urgentă de acţiune pentru protejarea acestor ecosisteme fragile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.