Ediţia din acest an a Concursului Internaţional Jazz in the Park, care urma să aibă loc în 1-3 mai la Cluj-Napoca, este reprogramată, în contextul pandemiei de coronavirus, şi urmează să se desfăşoare, în cadrul festivalului Jazz in the Park, în perioada 25-28 iunie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această măsură este luată atât din dorinţa de a oferi siguranţă publicului, artiştilor şi voluntarilor, cât şi din aceea de a contribui la păstrarea firescului unei vieţi culturale în desfăşurare şi, implicit, de a susţine activă industria de evenimente, precizează organizatorii. 

În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional şi european, aceştia iau în calcul şi mutarea întregului festival Jazz in the Park la începutul toamnei, mai exact în 10-13 septembrie.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Ne pare tare rău că trebuie să vă dăm această veste, dar siguranţa tuturor e cea mai importantă, motiv pentru care în acest an avem această soluţie de compromis în care vom onora cele 18 trupe selectate pe o scenă în cadrul festivalului. Din respect pentru aceşti artişti şi pentru eveniment, vă invităm să ne urmăriţi pagina de Facebook sau să-i căutaţi pe alte canale şi să le ascultaţi măcar o piesă. Este cea mai bună selecţie pe care am avut-o vreodată la concurs. Cât despre Jazz in the Park, vrem să ne asigurăm toţi urmăritorii că, atâta timp cât ni se va permite, vom produce acest eveniment în 2020, pentru că ştim cât de important este pentru public, pentru oraş. Dar, ca să ajungem la acest moment, e important ca în această perioadă să respectăm directivele autorităţilor şi să avem grijă de noi individual, precum şi de cei din jur", spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park şi organizatorul competiţiei.

În timpul festivalului, pe scena specială dedicată competiţiei vor urca 18 trupe tinere de jazz din 12 ţări - Bulgaria, Elveţia, Cehia, Spania, Franţa, Grecia, Ungaria, Italia,  Regatul Ţărilor de Jos, Serbia, Ucraina şi România, care au fost selectate din cele 136 de trupe înscrise în concurs de pe trei continente: Europa, America de Nord şi Africa.

Acestea sunt Outhentic (BG), Gwen&Tiana (CH), Point of Few (CZ), Marcel Gidote's Holy Crab (CZ), Sara Terraza & The Black Sheep (ES), Daniel GassinCrossover Band (FR), Dirty Talks Quartet (FR), Yako Trio (GR), shinterz. (HU), Jazz Friends (HU), Bari Lacika Trio (HU), The Sleepers (IT), NAUSYQA (NL), Sol’s Electric Machines (NL), Radu Vâlcu Quartet (RO), NaKre (RO), Gorica & The Grooveheadz (RS) şi Elevation Trio (UA).

"Am decis să anunţăm lista finaliştilor aşa cum e ea, chiar dacă unele trupe sunt din ţări afectate acum mai puternic de virus. Sunt trupe bune, care merită să fie cunoscute într-o formă sau alta. Am discutat cu toţi artiştii despre posibile modificări ale programului, sunt toţi conştienţi de perioada prin care trecem, dar ne dorimşi noi, şi eica viaţa să intrecât mai repede pe făgaş normal, astfel încât să avem o competiţie şi un festival cel puţin la fel de bune ca cele anul trecut", a mai spus Alin Vaida.

Juriul internaţional care va desemna trupele câştigătoare este format din Arlette Hovinga, event producer & founder Music Runner,Bogdan Şerban, jurnalist şi prezentator în cadrul Radio Guerrilla, Dan Vamanu, events manager & communications officer Cirkular,Edmond Lenarth, booking director Electric Castleşi Horea Marc, stage manager Jazz in the Park.Câştigătorii vor fi aleşi ţinându-se cont de următoarele criterii: calitatea interpretării, coeziunea grupului, originalitate şi prezenţă scenică. Accesul publicului la concerte este liber.

Concursul Internaţional Jazz in the Park este organizat de Fapte şi a debutat în 2015, ca parte integrantă a festivalului Jazz in the Park din Cluj-Napoca. Evoluţia lui remarcabilă a determinat transformarea competiţiei într-un eveniment de sine stătător, care se desfăşoara de regulă cu câteva luni înaintea festivalului, dând astfel ocazia trupelor câştigătoare de a cânta la ediţia din acelaşi an a Jazz in the Park. Prin numărul mare de artişti înscrişi de-a lungul anilor în competiţie (peste 250 de trupe din 20 ţări), dar mai ales prin calitatea interpretărilor acestora şi profesionalismul juriului, evenimentul şi-a construit o identitate puternică în peisajul muzical autohton, devenind totodată unul dintre cele mai importante concursuri de jazz din Europa de Est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.