Un număr de 14 urşi polari au ”asediat” timp de aproape două săptămâni un grup de cinci oameni de ştiinţă ruşi, care s-au refugiat într-o bază de cercetare amenajată pe Insula Troynoy din Oceanul Arctic, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Directorul acelei staţii de cercetare, Vadim Plotnikov, spune că 10 urşi polari adulţi şi patru pui au înconjurat acea bază ştiinţifică pe 31 august.

Prezenţa permanentă a urşilor polari în jurul staţiei i-a împiedicat pe cercetători să efectueze o serie de observaţii şi măsurători ştiinţifice, iar câinele unuia dintre savanţi a fost ucis.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Oamenii de ştiinţă au cerut colegilor lor de pe continet să intervină cu semnale luminoase pentru a îndepărta urşii polari, însă aceştia au refuzat să plece şi au ţinut sub ”asediu” baza de cercetare timp de aproape două săptămâni.

Vasili Şevcenko, care lucrează pentru compania de stat ce operează acea staţie meteorologică şi de cercetare, a dezvăluit pentru BBC News faptul că, în cele din urmă, o navă arctică a ajuns pe o insulă din apropiere, iar cercetătorii refugiaţi în interiorul bazei au primit provizii cu ajutorul unui elicopter.

Toţi cercetătorii au supravieţuit acestui ”asediu” insolit şi se simt bine.

Ursul polar este cel mai mare carnivor terestru, iar exemplarele adulte pot să ajungă la greutăţi de peste 800 de kilograme.

Potrivit World Willdlife Foundation, urşii polari reprezintă o specie vulnerabilă. Cea mai mare ameninţare pentru aceste animale constă în pierderea habitatului din cauza încălzirii globale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.