WarnerMedia a devenit joi a treia companie importantă de media din Statele Unite care a anunţat că îşi va reanaliza activitatea din statul Georgia, dacă legea care interzice avortul din momentul detectării bătăilor inimii fătului va intra în vigoare, alăturându-se Walt Disney şi Netflix, transmite Reuters.
Georgia este unul dintre cele opt state americane care au adoptat în acest an limite stricte pentru avorturi, măsuri care, potrivit unor activişti anti-avort, au rolul să determine Curtea Supremă a Statelor Unite să modifice decizia de referinţă 1973 Roe v. Wade, care a stabilit dreptul unei femei de a pune capăt unei sarcini.
“Dacă noua lege va intra în vigoare, vom reconsidera Georgia ca loc de desfăşurare pentru orice nouă producţie. Ca în fiecare caz, vom colabora îndeaproape cu partenerii noştri de producţie şi cu talentele, pentru a stabili cum şi unde să filmăm proiectele”, a anunţat WarnerMedia.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Directorul general al Walt Disney, Bob Iger, a declarat miercuri că ”va fi foarte dificil” să continue filmările în Georgia dacă noua lege va intra în vigoare.
Netflix a anunţat marţi că îşi ”va regândi” investiţia în Gerogia, dacă lega va intra în vigoare.
Legea din Geprgia, pe care guvernatorul republican Brian Kemp a semnat-o pe 7 mai, urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie, care va rezista contestaţiilor din justiţie. Legea ar urma să interzică avorturile la circa şase săptămâni de sarcină, înaina ca multe dintre femei să afle că sunt gravide.
Avortul este unui dintre subiectele care divizează cel mai mult societatea americană, oponenţii motivând cu convingerile religioase pentru a-l numi imoral, în timp ce susţinătorii dreptului la avort afirmă că interzicerea lui este echivalentă cu controlul statului asupra trupurilor femeilor.
Georgia a atras producţii de film şi televiziune cu credite fiscale, iar în prezent peste 92.000 de oameni lucrează în industria de divertisment, potrivit Motion Picture Association of America.
Avertismentele companiilor de media seamănă cu un caz asemănător din Carolina de Nord, care a renunţat la o lege care restricţiona folosirea băilor de către persoane transsexuale, în urma unui boicot care a costat economia sute de milioane de dolari, în timp ce National Collegiate Athletic Association şi National Basketball Association şi-au retras campionatele din statul respectiv.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.