Acţiunile din SUA au scăzut vineri, iar indicele Nasdaq Composite a consemnat cea mai proastă lună din 2008, Amazon a devenit cea mai recentă victimă a vânzării de acţiuni din sectorul tehnologiei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nasdaq Composite, indicele companiilor din sectorul tehnologiei, a scăzut cu 3,2%, împovărat de scăderea veniturilor Amazon. S&P 500 s-a retras cu 2,7%. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu aproximativ 625 de puncte, sau cu 1,8%.

Investitorii s-au confruntat ân luna aprilie cu o serie de factori negativi, din cauza înăspririi politicii monetare a Rezervei Federale, a dobânzilor în creştere, a inflaţiei persistente, a creşterii cazurilor de Covid-19 în China şi a războiului în curs din Ucraina.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Pieţele încearcă să înglobeze o mulţime de curenţi încrucişaţi”, a spus Yung-Yu Ma de la BMO Wealth Management.

”Odată cu creşterea dobânzilor de către Fed şi a tuturor incertitudinilor cu care se confruntă economia globală, este greu să fii entuziasmat să plăteşti multiplii care predomină în prezent în multe locuri de pe piaţă”, a explicat  Yung-Yu Ma.

Nasdaq a scăzut în aprilie cu aproximativ 12%, în ritmul celei mai slabe performanţe lunare din octombrie 2008, în vârful crizei financiare. S&P 500 a scăzut cu peste 7%, consemnând cea mai proastă lună din martie 2020, la debutul pandemiei de Covid-19. Dow Jones a scăzut cu aproape 4% în aprilie.

Acţiunile tehnologice au fost epicentrul vânzării din aprilie, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au afectat evaluările, în timp ce problemele lanţului de aprovizionare cauzate de Covid-19 şi războiul din Ucraina perturbă afacerile.

Titlurile Amazon au scăzut vineri cu aproximativ 15% – cea mai mare scădere din 2006 – după ce gigantul comerţului electronic a raportat o pierdere surprinzătoare şi a emis o estimare slabă privind veniturile pentru al doilea trimestru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.