Dumitru Nancu, Director General, FNGCIMM, a declarat joi, la videoconferinţa News.ro - IMM-urile, oxigen pentru România, că singurul program care a dus la creşterea economică a fost IMM Invest.
“Singurul instrument financiar, programul care a dus la relansarea, creşterea economică de 3,8 care a fost pe primul trimestru, se datorează în mare parte programului IMM Invest. Guvernul României şi în 2020, şi în 2021, prin Ministerul de Finanţe, implicit prin Fondul Naţional de Garantare, avem la această oră toate cele şapte măsuri pentru mediul de afaceri operaţionale. Am văzut mai devreme unele ministere vorbeau despre trecut şi despre viitor. Despre prezent Guvernul are aceste şapte măsuri ale Fondului de Garantare şi bineînţeles măsurile de la Ministerul de Finanţe, schema aceea de ajutor de stat şi mai sunt trei măsuri pentru mediul de afaceri în cadrul Ministerului de Finanţe”, a declarat Dumitru Nancu.
El a precizat că prin IMM Invest au fost finanţate în 2020, 26.000 de companii.
“Prin IMM Invest au fost finanţate 26 de mii de companii, întreprinderi mici şi mijlocii. Sistemul financiar- bancar, cei 23 de parteneri ai Fondului, au acordat credite în valoare de 15 miliarde, bani plătiţi în economie”, explicat Nancu.
El a menţionat că la bugetul de stat s-au întors de la cele 26.000 de companii peste 13 miliarde de lei.
“S-au întors la bugetul de stat de la cele 26 de mii de companii 13,1 miliarde. Acesta este rolul major al acestor instrumente financiare pentru că s-a vorbit mult de aceste instrumente financiare. Vreau să spun că în PNRR există 450 de milioane de euro doar pe instrumente financiare şi există şi un fond al fondurilor care va gestiona aceste 450 de milioane de euro”, a mai transmis directorul general FNGCIMM.
Nancu a precizat că în 2021 Guvernul a modificat programul IMM Invest.
“În 2021 Guvernul a modificat substanţial programul IMM Invest, în sensul că s-au adăugat trei categorii de beneficiari: întreprinderile mediu capitalizate – acele IMM-uri care depăşesc 249 de angajaţi, dar nu mai mult de 500 de angajaţi şi cifra de afaceri e mai mare de 50 de milioane, dar până în 100 de milioane de euro”, a afirmat Nancu, care a menţionat că celelalte două categorii nou create au fost programul Agro Invest şi cea pentru profesiile liberale.
Parteneri ai videoconferinţei sunt Visa, Alpha Bank, BCR şi UniCredit Bank.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.