Claudiu Vrînceanu, Program Director ScaleOut (RBL) a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro - IMM-urile, oxigen pentru România, că s-a axat pe sprijinirea firmelor pentru internaţionalizare.
“În ultimii trei ani ne-am concentrat pe sprijinirea şi pregătirea firmelor pentru internaţionalizare. Ne concentrăm mai ales pentru programe de educaţie, de ecosisteme şi parteneri din ţările ţinţă. Contextul pandemic ne-a ajutat foarte mult, ne-a fost mai facil şi ieftin să ajungem la parteneri internaţionali”, a explicat Claudiu Vrînceanu.
El a precizat că au fost ajutate patru firme româneşti să ajungă pe piaţa din SUA.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Am ajutat pentru fiecare program între două şi patru firme. Pe SUA am făcut planuri de business pentru patru firme româneşti care doreau să penetreze o piaţă ţintă, două tech şi două non-tech”, a explicat Vrînceanu.
El a afirmat că deocamdată nu este cunoscut atunci când o firmă doreşte să se internaţionalizeze.
“Ne e foarte greu să ştim cum şi când o firmă vrea să se internaţionalizeze. Şi cred că şi statului îi este greu să cartografieze nevoile firmelor româneşti. Astăzi nimeni nu ştie ce vor cei mai mari 100 de exportatori români sau ce vor cei mai activi 100 de start up-uri pe zona de internaţiolizare. Asta dacă vrem să le ajutăm”, a mai transmis Claudiu Vrînceanu.
El a prezentat un studiu în care peste 80% din antreprenorii români vor ca statul să se implice pentru promovarea firmelor în străinătate.
“Am făcut un studiu şi am aflat că mai mult de 80% din antreprenorii români vor ca statul să se implice în promovarea peste hotare a firmelor autohtone. 65% dintre companii spun că au nevoie la acces la informaţii de business în pieţele ţintă”, a explicat Claudiu Vrînceanu.
El s-a referit şi la rolul ataşaţilor comerciali în sprijinul investitorilor români.
“Astăzi sunt mai mulţi ataşaţi comerciali ai ţării noastre în ambasadele străine, care sunt în Ministerul Economiei şi care pot să sprijine investitorii români pe pieţele ţintă şi noi cumva facem asta inclusiv acum cu o parte din aceşti ataşaţi comerciali care sunt foarte profesionişti deşi despre ei se vorbeşte în mai multe feluri, sunt mai multe percepţii. Ei doar trebuie puşi la treabă”, a declarat Vrînceanu.
El a mai precizat că 70% dintre antreprenori doresc sprijin pe internaţionalizare prin programe cu fonduri europene.
Parteneri ai videoconferinţei sunt Visa, Alpha Bank, BCR şi UniCredit Bank.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.