În România sunt peste 18 milioane de carduri, iar zona digitalizării plăţilor este în continuă creştere, a declarat joi Cătălin Creţu, director general Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, în cadrul videoconferinţei "IMM-urile, oxigen pentru România" - ediţia a II-a, organizată de News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Zona firmelor mici şi mijlocii încă are foarte mult loc de creştere. Perspectiva din care vorbesc este a creşterii digitalizării plăţilor, în această industrie practic vorbim de peste 70 miliarde euro, vorbesc de tranzacţii cu aceste carduri din România, sunt peste 18 milioane de carduri în România. Valoarea totală a plăţilor a crescut în continuare chiar şi în perioada pandemiei cu 18%, mă refer la carduri Visa, Mastercard, o cifră extraordinară pentru vremurile pe care le-am trăit. Zona digitalizării plăţilor este în continuă creşere, o zonă în care există foarte multă cerere, în care trebuie să mergem cu educaţie, trebuie să mergem cu informare”, a declarat joi Cătălin Creţu, director general Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, în cadrul videoconferinţei "IMM-urile, oxigen pentru România" - ediţia a II-a, organizată de News.ro.

Potrivit acestuia, 8 din 10 afaceri mici şi mijlocii pe plan internaţional s-au adaptat noului context, accesând piaţa de comerţ digital, vânzare de produse şi servicii online, iar 43% s-au orientat deja către vânzarea produselor lor online, acceptarea plăţilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”România este campioană la plăţile contactless, românii au acceptat cu entuziasm acest mod de a face plăţi rapid şi au început să acceseze şi servicii de publicitate. Ceea ce pentru mulţi a fost o încercare disperată de supravieţuire, sperăm şi vedem din aceste cifre preliminare că a devenit o modalitate de a-şi creşte vânzările”, a precizat el.

El afirmă că ANAF mai are mult de lucrat pentru a da posibilitatea persoanelor juridice de a face plăţi de taxe şi impozite locale şi centrale

”Dacă vorbim de digitalizare, a fost foarte clar, cu toţii am văzut ce s-a întâmplat în 2020. Practic, foarte multe au sistat activitatea în mediu fizic şi destul de multe au optat pentru a accesa mediul online ca o măsură de supravieţuire. Noi sperm că, odată aflate în acest mediu, şi-au dat seama că de fapt acesta este un canal de vânzare alternativ, complementar pentru activitatea fizică şi sperăm că foarte mulţi şi-au dat seama de posibilităţile imense ale canalului online şi vor continua să îl folosească. Deja există indicii foarte bune în acest sens”, a declarat joi Cătălin Creţu.

Parteneri ai evenimentului sunt VisaAlpha BankBCR şi UniCredit Bank.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.