Vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Gheorghe Fodoreanu, a anunţat, vineri, că propune trei criterii de evaluare a performanţei profesionale a Ministerului Turismului, unul dintre acestea fiind numărul total al turiştilor care vin în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Propunem trei criterii de evaluare a performanţei profesionale a Ministerului Turismului: numărul total al turiştilor care vin în România, numărul de nopţi-cazare per turist, respectiv contravaloarea anuală a exportului de servicii", a spus Gheorghe Fodoreanu, care are o experienţă de 50 ani în turism şi este şi preşedinte al Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori români specializaţi pe incoming.

Referitor la Legea Turismului, recent adoptată, el consideră că reprezintă un element pozitiv. "Un vapor în derivă este mai periculos decât un vapor condus prost”, a subliniat Gheorghe Fodoreanu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El consideră că o primă calitate a Legii Turismului este că a făcut rezumatul problemelor industriei turistice româneşti şi, chiar dacă sunt discuţii şi polemici pe baza ei, existenţa acestui inventar pune bazele unei industrii turistice care se orientează după o lege.

"Activităţile Ministerului Turismului nu pot fi separate de performanţele altor ministere, precum ale Transporturilor, Agriculturii, Culturii etc. Succesul unei industrii turistice la nivel mare depinde de potenţialul turistic al ţării, de infrastructură şi de imagine. Potenţialul turistic al României este cunoscut şi ştiut. Avem şapte locaţii UNESCO, şase obiective sau destinaţii turistice au primit distincţia internaţională Mărul de Aur, acordată de FIJET – Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, avem Litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Munţii Carpaţi, susţinerea Prinţului Charles, legenda lui Dracula, Transilvania, Bucovina", a adaugat el.

De asemenea, el consideră că infrastructura constituie o frână de mână trasă, care reprezintă explicaţia unei dezvoltări încete a cifrei de export de servicii a României.

”Parcă începem să avem impresia că Ministerul Turismului conştientizează importanţa incomingului ca unica motivaţie a existenţei sale. Propunerea de redeschidere a birourilor de promovare turistică din străinătate este salutară. Nominalizarea primelor zece ţări unde se pare că se vor deschide zece astfel de Birouri nu respectă însă cele trei criterii primordiale ale posibilităţii unui export masiv: zboruri directe, lipsa vizelor, puterea de cumpărare”, consideră vicepreşedintele FPTR.

El afirmă că segmentele interesate de industria turistică din România - administrative, politice, comerciale, asociative – pot în continuare, prin intervenţiile pe care le vor avea, să corijeze, să coreleze şi să armonizeze aspectele de detaliu ale Legii Turismului în aşa fel încât să fie completată în anii care urmează.

”Vreţi 20 de milioane de turişti străini în România? Impuneţi respectarea proiectului referitor la autostrăzi peste Carpaţi şi în special crearea de legături aeriene directe şi multiple de la Constanţa. Nicio ţară care nu are program turistic de sejur pentru litoral, cu serii de 7-14 nopţi, nu poate să realizeze încasări mari, nu poate câştiga miliarde la buget din turism”, mai spune Fodoreanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.