Unitatea de vehicule autonome Waymo a grupului Alphabet a încheiat o rundă de finanţare de 5,6 miliarde de dolari, condusă de compania-mamă Google, având ca scop extinderea serviciului său de de transport autonom la comandă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Producătorii auto şi companiile de tehnologie investesc în servicii de transport autonom la comandă pentru a exploata această tehnologie şi a obţine succes comercial, chiar dacă tehnologia se confruntă cu un scepticism larg răspândit şi cu o monitorizare strictă din partea autorităţilor de reglementare.

Runda de investiţii a inclus participarea unor investitori existenţi, precum Andreessen Horowitz, Fidelity, Perry Creek, Silver Lake, Tiger Global şi T. Rowe Price, a declarat Waymo.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Cu această ultimă investiţie, vom continua să primim mai mulţi pasageri în serviciul nostru de ride-hailing Waymo One în San Francisco, Phoenix şi Los Angeles, precum şi în Austin şi Atlanta, prin extinderea parteneriatului nostru cu Uber,” a spus compania.

Alphabet planificase o investiţie de 5 miliarde de dolari în Waymo pe o perioadă de mai mulţi ani, a declarat directorul financiar Ruth Porat în luna iulie.

Waymo, care oferă curse plătite cu vehicule autonome în zona Golfului şi în Los Angeles, precum şi în Phoenix, Arizona, a petrecut ani de zile testând milioane de mile înainte de a primi primul permis, în 2022, de la Comisia pentru Servicii Publice din California, care reglementează serviciile de ride-hailing.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat miercuri că producătorul de vehicule electrice va lansa servicii de transport autonome pentru public în California şi Texas anul viitor.

Cruise, divizia de vehicule autonome a General Motors, testează vehicule cu şoferi de siguranţă după un accident anul trecut care a dus la retragerea tuturor vehiculelor de pe drumuri. Între timp, Zoox, deţinută de Amazon, îşi extinde testările pentru vehiculele sale construite fără volane şi pedale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.