Toyota Motor suspendă livrările unor modele, printre care camioneta Hilux şi SUV-ul Land Cruiser 300, după ce au fost descoperite nereguli în teste de certificare pentru motoarele diesel dezvoltate de afiliata Toyota Industries, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O comisie specială de investigaţie a descoperit nereguli în timpul testelor de producţie a puterii pentru certificarea a trei modele de motoare diesel.

Toyota a declarat că zece modele la nivel global folosesc aceste motoare afectate, inclusiv van-ul Hiace, SUV-ul Fortuner, vehiculul multifuncţional Innova şi SUV-ul Lexus LX500D.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Toyota, cel mai mare producător auto din lume după vânzări, încearcă separat să rezolve o problemă legată de neregulile în testele de siguranţă la coliziuni ale specialistului pentru maşinile mici Daihatsu.

Compania a declarat că îşi propune să explice pe deplin această problemă autorităţilor şi va lua măsuri, cum ar fi efectuarea unor noi teste de certificare a motoarelor în prezenţa reglementatorilor, dacă este necesar.

"A existat o lipsă de comunicare cu Toyota Motor şi o coordonare insuficientă cu privire la procesele şi procedurile de testare care ar fi trebuit să fie urmate," a declarat preşedintele Toyota Industries, Koichi Ito, la o conferinţă de presă.

Toyota Industries a declarat că a vândut aproximativ 84.000 de motoare diesel afectate, în cursul anului financiar încheiat la 31 martie 2023.

Koji Sato, CEO-ul Toyota, a declarat luni reporterilor că firma utilizează lunar 36.000 de modele de motoare afectate în întreaga lume, ceea ce înseamnă 432.000 de unităţi pe an.

Un purtător de cuvânt al Toyota nu a putut spune imediat câte vehicule afectate de această problemă a vândut producătorul auto de-a lungul anilor.

În Japonia, oprirea expedierilor a afectat producţia la şase linii de producţie din patru uzine.

Compania a declarat că a reconfirmat că motoarele şi vehiculele afectate îndeplinesc standardele de performanţă ale motorului.

Ancheta a descoperit că unităţile de control electronic folosite în timpul testelor de producţie a puterii erau diferite de cele utilizate în timpul producţiei motoarelor.

Ministerul Transporturilor din Japonia a anunţat că va efectua marţi o investigaţie la faţa locului la fabrica Hekinan a Toyota Industries din prefectura Aichi, unde compania produce motoare auto şi industriale.

Investigaţia Toyota s-a concentrat iniţial pe reglementările de certificare legate de performanţa emisiilor pentru motoarele utilajelor de construcţii şi stivuitoare, în cazul cărora comitetul special de investigaţie a confirmat, de asemenea, nereguli.

Toyota deţine o participaţie de aproape 25% în Toyota Industries, care este o companie cheie din grupul.

Furnizorul, la rândul său, deţine aproximativ 8% din acţiunile Toyota.

Acţiunile Toyota Industries au scăzut în teritoriu negativ imediat după ştire şi au încheiat ziua cu o scădere de 4%. Acţiunile Toyota Motor au închis cu o creştere de 3,1%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.