În România, există peste 2,5 milioane de utilizatori ale aplicaţiilor de mobilitate urbană, iar 80% dintre aceştia consideră că găsirea unei maşini ar fi mult îngreunată dacă aplicaţiile nu ar mai exista, potrivit unui studiu efectuat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi susţinut de Clever.
Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionaţi consideră utile aplicaţiile mobile sunt eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi evaluarea comportamentului şoferului.
”Mai mult, aproximativ 80% dintre românii care folosesc aplicaţiile mobile de transport urban consideră că procesul de găsire a unei maşini ar fi mult îngreunat dacă acestea nu ar mai exista pe piaţa din România”, se arată în comunicat.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Clever este liderul de piaţă pe segmentul aplicaţiilor de mobilitate urbană cu peste 1 milion de utilizatori. Într-o lună obişnuită, aplicaţia primeşte, în medie, peste 3,5 milioane de comenzi.
”Ambiţia Clever este de a reduce timpul de aşteptare la sub 1 minut pentru fiecare comandă lansată în aplicaţie. Contăm în continuare pe sprijinul utilizatorilor şi pe cel al autorităţilor de a asigura un cadru propice pentru dezvoltarea soluţiilor de mobilitate urbană în România”, a declarat directorul general al Clever, Andrei Frunză.
Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018, care confirmă faptul că aplicaţiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor oraşe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicaţiile de mobilitate urbană.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.